تهیه سبزی پلو با ماهی برای شب عید از جمله رسوم قدیمی نوروز باستانی است و همانطور که میدانید این غذا به عنوان غذای اصلی در آغاز سال نو، در سفره اکثر ایرانیها جا دارد. اما آیا تا به حال با خود فکر کردهاید که بین این همه غذای لذیذ و سنتی ایرانی، چرا سبزی پلو با ماهی را به عنوان غذای اصلی شب عید انتخاب کردهاند؟ اگر میخواهید به پاسخ این سوال برسید، این بخش از ستاره را تا آخر دنبال کنید.
چرا شب عید سبزی پلو با ماهی میخوریم؟
علاوهبر خواص سبزی موجود در برنج، خود برنج و ماهی در کنار آن، خوردن سبزی پلو با ماهی در آغاز سال نو دلیل دیگری هم دارد؛ پیشینیان ما این غذا را برای آغاز سال انتخاب کردند زیرا باور داشتند برنج با خود برکت به همراه میآورد، سبزی رویش و زایش را نشان میدهد و ماهی نیز نمادی از حیات، روشنی و جنبوجوش است. در نتیجه خوردن این غذای لذیذ را در آغاز سال به عنوان بهانهای برای جاری بودن انرژی مثبت و انگیزه در تمام طول سال پیش رو در نظر گرفته و با صرف آن و شکرگزاری از بابت نعمتهای خداوند، سال را به نیکی و شادی آغاز میکردند و این مهمترین فلسفه خوردن سبزی پلو با ماهی در شب عید است.
همچنین در ستاره ببینید: 60 ایده برای تزئین جذاب سبزی پلو با ماهی شب عید
خواص سبزی پلو با ماهی
علاوهبر آنچه گفتیم، خواص این غذای لذیذ ایرانی بهقدری است که ما را مجاب میکند آن را برای شب سال نو تهیه کرده و بخوریم. این غذا در واقع سه جزء اصلی دارد که عبارتاند از برنج، انواع سبزی پلویی و ماهی. برای درک فواید این غذای بینظیر، در قسمت پایین به خواص هریک از اجزاء تشکیلدهنده آن جداگانه اشاره میکنیم.
برخی از خواص برنج
- کاهش التهاب
- کنترل فشار خون
- کنترل سطح کلسترول در بدن
- کمک به درمان سریعتر مشکلات گوارشی
برخی از خواص سبزی در سبزیپلو
- تعدیل طبع سرد ماهی و برنج
- فیبر بالا
- کمک به درمان یبوست
- کنترل قند خون پس از مصرف برنج
- تامین آهن برای افرادی که دچار کمخونی هستند
برخی از خواص ماهی
- کنترل کلسترول و فشار خون
- تامین و تقویت فسفر موردنیاز مغز
- تامین پروتئین و اسیدآمینه تورین برای بدن
- تامین ریزمغذیهای ضروری و مواد معدنی مانند روی، منیزیم و ید
- تامین امگا3
همچنین میتوانید درباره کالری سبزی پلو با ماهی و گوشت هم در ستاره بخوانید.
source