کلاس یوس
مهم نیست چند سالتان است یا برنامه ورزشی شما سبک یا سنگین است، طبق پژوهش جدید محققان، هر فعالیت بدنی میتواند عملکرد مغز شما را تقویت کند.
براساس گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه استرالیای جنوبی میگویند ورزش، حتی فعالیتهای سبک، در تمام جمعیتها برای قوای شناختی عمومی، حافظه و عملکرد اجرایی مغز مفید است. البته ورزش در کودکان و نوجوانان نسبت به دیگر گروههای سنی تأثیر مثبت بیشتری بر حافظه میگذارد. همچنین افراد مبتلا به ADHD با ورزش، بیشتر از دیگر گروهها میتوانند عملکردهای اجرایی مغزشان را تقویت کنند.
تأثیر ورزش بر عملکرد مغز
تاکنون مطالعات متعددی نشان دادهاند تمرینهای بدنی میتواند در کوتاهمدت و احتمالاً در بلندمدت بر حافظه و یادگیری تأثیر شگرفی بگذارد اما پژوهشهای پیشین عمدتاً بر این تمرکز داشتند که چگونه انواع خاصی از فعالیتها، مانند ورزش با شدت بالا، ممکن است بر افراد خاصی مانند بزرگسالان، کودکان یا کسانی که اختلالات شناختی و بیماریهای عصبی دارند، تأثیر بگذارد.

محققان نگاه گستردهتری به مقوله ورزش انداختند و با تجزیهوتحلیل دادههای حدود 280 هزار نفر و بررسی 133 تحقیق مختلف دریافتند حتی ورزشهای سبک مانند ویدیوگیمهایی که به حرکت فیزیکی نیاز دارند، تأثیرات مثبتی بر مغز دارند؛ برای مثال در افرادی که بازیهایی مانند پوکمون گو انجام میدهند، حافظه و قوای شناختیشان بهبود مییابد. همچنین ورزشهای بدنیذهنی مانند یوگا و تایچی نیز عملکرد مغز را تقویت میکنند.
«بن سینگ» (Ben Singh)، نویسنده اصلی این پژوهش و محقق دانشگاه استرالیای جنوبی، میگوید: «این یافتهای دلگرمکننده است؛ زیرا نشان میدهد فعالیتهای جذاب و سبک نیز میتواند مزایای شناختی واقعی داشته باشد.»
البته محققان میگویند اثرات مثبت ورزش سقف مشخصی دارد؛ برای مثال کسانی که فعالیت بدنی کمی دارند، با ورزش تأثیرات مثبت زیادی خواهند داشت اما کسانی که ورزشکارند، با افزایش فعالیتهای خود نسبتاً شاهد تأثیرات مثبت کمتری خواهند بود. یافتههای این پژوهش در BMSJ منتشر شده است.
پیشازاین نیز محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان دادند فعالیتهای ورزشی کوتاهمدت (کمتر از 30 دقیقه) میتواند قدرت مغز را بهشکل قابلتوجهی ارتقا دهد.
source