کلاس یوس

استارتاپ اوکراینی SorbiForce با تبدیل ضایعات کشاورزی به نمونه اولیه باتری ارگانیک بدون فلز توانسته اولین باتری پایدار جهان را بسازند. ادعا می‌شود این باتری می‌تواند تا ۶ هزار چرخه شارژ را تحمل کند و عمر آن نیز ۳۰ سال است.

هدف از ساخت این باتری مبارزه با اثرات زیست‌محیطی باتری‌های معمولی اعلام شده است. به‌ غیر از ضایعات کشاورزی، استارتاپ سازنده این محصول ادعا می‌کند فقط از مواردی مثل کربن، آب و نمک برای ساخت این باتری استفاده کرده است.

 هدف از ساخت باتری پایدار مبارزه با خطرات زیست‌محیطی باتری‌های معمولی است

 رهبری این تیم تحقیقاتی برعهده «سرهی کامینسکی» (Serhii Kaminskyi)، مدیرعامل استارتاپ SorbiForce بوده است. این تیم پس از آنکه متوجه شد فعالیت‌های کشاورزی سالیانه ۲ میلیارد و 100 میلیون تن ضایعات تولید می‌کند، تصمیم به توسعه چنین محصولی گرفت. همچنین روش‌های محدود و اغلب خطرناک بازیافت باتری‌های معمولی نیاز مبرم به توسعه راه‌حل‌های ایمن‌تر و پایدارتر را ایجاب می‌کرد.

فعالیت‌های اولیه برای توسعه این محصول سال ۲۰۱۰ آغاز شد که کامینسکی تیمی از متخصصان را دور هم جمع کرد. این متخصصان توانستند جایی در مرکز نوآوری دانشگاه آریزونا برای خودشان دست‌وپا کنند. پس از سال‌ها تحقیق، این تیم باتری‌هایی توسعه داد که از 3 فرایند فیزیکی برای انتقال الکترون‌ها از طریق لایه‌ای کربن فرامتخلخل در هسته استفاده و آنها را از کاتد به آند منتقل می‌کنند.

به گفته تیم تحقیقاتی، ازآنجایی‌که هر 2 الکترود از کربن ساخته شده‌اند، باتری غیرقابل‌اشتعال است. مدیر اجرایی استارتاپ SorbiForce دراین‌باره می‌گوید: «ویژگی جالب فناوری ما این است که مواد کربنی فرامتخلخل با افزایش سن بهتر می‌شوند. عمر باتری می‌تواند تا ۳۰ سال و تا زمانی که بتوانید به آن آب اضافه کنید، افزایش یابد.»

یکی دیگر از نکات جالب‌توجه این باتری آن است که در پایان عمر سلول تا ۹۵ درصد باتری را می‌توان به مواد آلی تجزیه کرد و بقیه اجزا نیز می‌توانند مجدد استفاده شوند.

source

توسط elmikhabari.ir