30 فروردین 1404 ساعت 21:59
جنگنده نسل ششم چین، J-50 که پیشتر گمانهزنیهایی درباره آن وجود داشت، اکنون با انتشار تصاویری در آسمان به طور علنی ظاهر شده است. این جنگنده، توانمندهای رو به رشد پکن در عرصه هوایی را به نمایش میگذارد.
تازهترین تصاویر منتشر شده از جنگنده نسل ششم جدید چین با نام J-50، نشاندهنده پیشرفت شتابان پکن در زمینه تواناییهای هوایی نظامی است.
انتشار تصاویری از جنگنده نسل ششم J-50 چین
این جنگنده پنهانکار و بدون دم که محصول شرکت هواپیماسازی شنیانگ محسوب میشود، نخستین پرواز آزمایشی خود را در آذرماه سال گذشته با موفقیت به انجام رساند. این جنگنده پیشرفته به موتورهایی با قابلیت تغییر بردار رانش، طراحی پنهانکاری نوین و توانایی دستیابی به سرعتهای بسیار بالا مجهز شده است، که آن را به یک رقیب جدی برای پروژههای F-47 NGAD و F/A-XX ایالات متحده تبدیل میکند.
کابین خلبان این هواپیما میتواند شامل یک یا دو خلبان باشد و احتمالاً در نبردهای هوایی آینده، نقش یک هواپیمای مادر برای دستهای از پهپادها را ایفا خواهد کرد. انتشار این تصاویر از سوی چین، میتواند به معنای سبقت گرفتن این کشور از ایالات متحده در این حوزه باشد و رقابت فزاینده برای کسب برتری هوایی در نسل ششم جنگندهها را به خوبی آشکار میسازد.
به نظر میرسد برنامه توسعه جنگنده نسل ششم چین با سرعت قابل توجهی در حال پیشرفت است. جنگنده J-50، که با نامهای اختصاری J-XX یا J-XDS نیز شناخته میشود، بهتازگی در قالب تصاویر و ویدیوهایی به ثبت رسیده که جزئیات بیشتری از ظاهر آن را به نمایش میگذارد. این هواپیما، که توسط صنایع هواپیماسازی شنیانگ تولید شده، اولین پرواز خود را در آذرماه سال گذشته انجام داد. این یک جنگنده با طراحی بدون دم خود ظاهراً از دیگر هواپیماهای جنگنده موجود در ناوگان هوایی چین سنگینتر و بزرگتر است.
در شبکه اجتماعی ایکس تصاویری از این جنگنده منتشر شده که نشان میدهد دارای پوشش کابین خلبان است. وجود این پوشش میتواند دلیلی بر سرنشیندار بودن هواپیما باشد. با توجه به اندازه نسبتاً کوچک پوشش کابین خلبان، به نظر میرسد که این جنگنده احتمالاً تنها برای یک خلبان طراحی شده است. با این حال، برخی دیگر از ناظران بر این باورند که کابین خلبان میتواند ظرفیت دو نفر را داشته باشد. در تصاویر منتشر شده، هیچ نشانهای از حسگرها و رادارها، از جمله محفظههای تسلیحات مخفی که میتوانند در قسمت زیرین یا جانبی بدنه نصب شوند، دیده نمیشود.
احتمالاً جنگنده J-50 از یک موتور با قابلیت تغییر بردار رانش و یک خروجی دوبعدی بهره میبرد که این امر مانورپذیری بالایی را برای آن فراهم میسازد. این ویژگی میتواند منجر به سرعت چشمگیر و سقف پرواز بالایی برای این هواپیما شود. از نظر پیکربندی پنهانکاری، میتوان آن را با جنگنده F-22 ایالات متحده مقایسه کرد. به نظر میرسد این هواپیما همچنین دارای سطوح کنترل نوک بال چرخان است و دماغه پهنی دارد.
جنگنده J-50 احتمالاً قادر به دستیابی به سرعتی بین ۲ تا ۳ ماخ خواهد بود. معمولاً ویژگیهای متعددی، جنگندههای نسل ششم را متمایز میسازند. این جنگندهها از قابلیتهای فوقپنهانکاری برخوردارند و میتوانند به عنوان یک هواپیمای مادر برای پهپادها عمل کرده و دستهای از هواپیماهای بدون سرنشین را هدایت کنند که قادر به جمعآوری اطلاعات، نظارت و شناسایی و همچنین هدفگیری و ارزیابی میزان خسارات ناشی از بمباران هستند.
چین با هدف پیشتازی در عرصه جهانی، قصد دارد جنگندهای تولید کند که به دلیل شکل و طراحی خاص خود، پنهانکارترین هواپیما در آسمانها محسوب شود. ظاهراً هدف اصلی، انحراف امواج رادار به شکلی مؤثرتر از هر هواپیمای دیگری است که امروزه در حال پرواز است.
چنانچه جنگنده J-50 روزی در آسمان با هواپیماهای جنگی ایالات متحده روبهرو شود، با جنگندههای مختلفی مواجه خواهد شد. هم نیروی دریایی و هم نیروی هوایی ایالات متحده در این منطقه از دنیا از جنگندههای F-35 بهره میبرند. همچنین، جنگندههای جدید F-15EX در دسترس هستند. علاوه بر این، جنگندههای F/A-18E/F سوپر هورنت همواره برای چین یک دغدغه مهم بودهاند.. بنابراین، داشتن یک هواپیمای پنهانکار دیگر در کنار جنگندههای نسل پنجم J-20 Mighty Dragon و J-35A، دقیقاً همان چیزی است که چین برای مقابله با تواناییهای هوایی آمریکا به آن نیاز دارد.
source