01 اردیبهشت 1404 ساعت 08:28

معاون فناوری اطلاعات بانک سپه با اشاره به دنبال کردن مسیر دیجیتال‌سازی و تحول فناورانه، از ورود این بانک به حوزه ریال دیجیتال و رمزارزها خبر داد.

در جریان برگزاری رویداد امیدتاک، معاون فناوری اطلاعات بانک سپه خبر ورود به حوزه ریال دیجیتال و رمزارزها را اعلام کرد. دکتر بهزاد صفری با اشاره به برنامه‌های جدی این بانک برای ورود به حوزه ارزهای دیجیتال و توسعه قراردادهای هوشمند، اظهار کرد این اقدام در ادامه سنت نوآوری بانک سپه انجام می‌شود. وی بانک سپه را به‌عنوان نخستین بانک معرفی‌کننده عابربانک در ایران معرفی کرد و موفقیت در بزرگترین پروژه ادغام بانکی ایران را نیز یکی از دستاوردهای مهم این بانک دانست.

به‌گفته دکتر بهزاد صفری، بانک سپه به‌عنوان نخستین بانک ایرانی در طول یک قرن فعالیت خود، همواره یک نهاد پیشرو و مبتکر در عرصه‌های مختلف بوده و اکنون نیز با قدرت، مسیر دیجیتال‌سازی و تحول فناورانه را دنبال می‌کند. ادغام موفق شش بانک به‌عنوان بزرگترین پروژه ادغام بانکی ایران، نقطه عطفی در صنعت بانکی کشور بود که از نظر فنی و اجرایی، یکی از بزرگترین و پیچیده‌ترین اقدامات پس از انقلاب در صنعت بانکی نیز محسوب می‌شود.

بانک سپه رمزارزها

وی افزود ما موفق شدیم بدون حتی یک روز اختلال در خدمات بانکی، ساختارهای مالی، سامانه‌ها و فرایندهای این بانک‌ها را ادغام و یکپارچه کنیم. این ادغام، بدون نیاز به تغییر کارت‌ها، شماره حساب‌ها یا دسترسی مشتریان انجام شد که به‌لطف سال‌ها تجربه، برنامه‌ریزی دقیق و اتکا به نیروی انسانی متخصص، حاصل شده است.

معاون فناوری اطلاعات بانک سپه با اشاره به نقش این بانک در پروژه ریال دیجیتال، عنوان کرد بانک سپه یکی از دوازده بانک متولی اجرای طرح ریال دیجیتال بوده و از سال گذشته به‌طور جدی وارد حوزه رمزارزها شده است. پروژه ریال دیجیتال از سال گذشته به‌صورت آزمایشی در برخی نانوایی‌ها به اجرا درآمد تا پذیرش آن در شبکه خرد مورد سنجش قرار بگیرد. دکتر بهزاد صفری اضافه کرد در حال حاضر در ابتدای مسیر هستیم، ولی این حرکت می‌تواند آغازی برای یک تغییر بنیادین در نظام پرداخت کشور باشد.

معاون بانک سپه: نمی‌توان واقعیت رمزارزها را انکار کرد

وی رمزارزها را بخشی از مبادلات اقتصادی، حتی در کشور ما، دانست و افزود بانک‌ها نمی‌توانند نسبت به این واقعیت، بی‌تفاوت باشند. در حال حاضر شرکت‌های بیشتری برای نقل و انتقالات مالی خود به استفاده از رمزارزها روی آورده‌اند و اگر ما در حوزه زیرساخت‌ها، قانون‌گذاری و آموزش سرمایه انسانی، آمادگی لازم را نداشته باشیم، در آینده با چالش‌ها و مشکلات زیادی مواجه می‌شویم.

معاون فناوری اطلاعات بانک سپه از برخورد و دیدگاه قهری برخی مسئولان و نهادهای قانون‌گذار نسبت به موضوع رمزارزها، انتقاد کرد و گفت زمانی ورود دستگاه‌های خودپرداز به بانک‌ها هم با مقاومت‌هایی روبه‌رو شد، اما حالا نمی‌توان بانک بدون عابربانک را تصور کرد. به همین دلیل باید به موضوع رمزارزها هم به همین دید نگاه کنیم؛ چرا که این فناوری آمده تا بماند.

به‌گفته دکتر صفری، بانک سپه برنامه‌های مطالعاتی را در خصوص انتشار رمزارز ایرانی در دستور کار خود قرار داده و استفاده از رمزارزها برای تبادلات بین‌المللی و کاهش آثار تحریم‌های بین‌المللی، یکی از رویکردهای جدی این بانک محسوب می‌شود. او تاکید کرد که رمزارز ایرانی در کنار پروژه ریال دیجیتال، می‌تواند ابزار قدرتمندی برای تسویه‌های بین‌المللی و اوراق بهادار بورس باشد و یک پشتوانه دارایی‌های ارزشمند مانند طلا به‌شمار می‌رود که می‌تواند در مبادلات بین‌المللی و همکاری با کشورهای عضو بریکس مورد استفاده قرار بگیرد.

معاون فناوری اطلاعات بانک سپه در ادامه از آغاز بررسی روند پیاده‌سازی قراردادهای هوشمند خبر داد و خاطرنشان کرد که بدون همکاری تمام ارگان‌ها، امکان تحول در نظام مالی وجود ندارد. دکتر صفری در انتها با اشاره به لزوم همکاری بانک‌ها با استارتاپ‌ها و استفاده از ظرفیت شرکت‌های فین‌تک، اظهار کرد رگولاتور باید از حالت بازدارنده به تسهیل‌گر تبدیل شود. همچنین کمبودهایی در نیروهای متخصص و زیرساخت فنی در حوزه رمزارزها وجود دارد که باید آنها را حل کنیم و نگاه بلندمدت و استراتژیک به آینده، بسیار مهم خواهد بود.

بیشتر بخوانید

source

توسط elmikhabari.ir