کلاس یوس

گاهی آسمان شب، روی سطح دریا نقاشی‌های نوری شگفت‌انگیزی خلق می‌کند. در یکی از مناظر چشم‌نوازی که در تصویر روز ناسا می‌بینید، نوارهایی از نور ماه و سیارات بازتاب یافته‌اند اما این خطوط نوری چگونه شکل می‌گیرند؟ پاسخ در فیزیک بازتاب نور نهفته است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

این تصویر حدود ۱۰ روز پیش در جزیره ایبیزا اسپانیا ثبت شده است. اینجا بازتاب‌های خطی از ماه هنگام غروب، سیاره درخشان زهره (در بالا)، و زحل کم‌نورتر (سمت راست) روی دریای مدیترانه دیده می‌شوند. هر 3 جرم آسمانی، هم مستقیم در آسمان دیده می‌شوند هم بازتابی خطی روی آب دارند.

همچنین بخوانید: آسمان خندان بر فراز مکزیک با ماه و زهره و زحل

علاوه‌براین، منبع نوری دیگری نیز سمت راست دیده می‌شود: چراغ هشدار روی صخره‌ای برای راهنمایی قایق‌ها که خودش نیز خطی از نور روی آب ایجاد کرده است.

تصویر روز ناسا: خطوط نوری حاصل ماه و سیارات بر دریای مدیترانه

اگر سطح آب کاملاً صاف و بی‌حرکت باشد، بازتاب نور این اجرام مانند خودشان به‌شکل لکه‌هایی روشن دیده می‌شود اما اگر سطح آب کمی مواج و متلاطم باشد، موقعیت‌های زیادی برای بازتاب نور ایجاد می‌شود.

در این حالت، نور با زوایای گوناگونی از امواج ریز و ناپیوسته روی سطح آب بازتاب می‌یابد و به چشم ناظر می‌رسد. نتیجه نهایی مجموعه‌ای از بازتاب‌های به‌هم‌پیوسته است که خط نوری ممتد را شکل می‌دهند.

این پدیده اغلب هنگام طلوع یا غروب خورشید دیده می‌شود. در این زمان، خورشید نزدیک افق است و سطح دریا یا دریاچه، با حرکت‌های ریز، نور خورشید را به‌صورت نوار طلایی یا نارنجی‌رنگ به‌سمت بیننده منعکس می‌کند.

source

توسط elmikhabari.ir