کلاس یوس
اگر میتوانستید روی سطح سیاره زهره بایستید، چه میدیدید؟ تصویر روز ناسا نمایی شگفتانگیز از سطح این سیاره را نشان میدهد.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
این تصویر را فضاپیمای رباتیک «ونِرا ۱۴» ثبت کرده است. ونرا ۱۴ کاوشگر اتحاد جماهیر شوروی بود که مارس ۱۹۸۲ با استفاده از چتر نجات و ترمز هوایی از جو متراکم و داغ زهره عبور کرد و روی سطح آن فرود آمد.
تصویری که ونرا ثبت کرد، منظرهای متروکه بود؛ با سنگهایی صاف و تخت، زمینی گسترده و آسمانی یکنواخت که بر فراز «منطقه فوبی رجیو» (Phoebe Regio) نزدیک استوای زهره گسترده شده بود.
در گوشه پایین سمت چپ تصویر، ابزار نفوذسنج فضاپیما دیده میشود که برای آزمایشهای علمی روی خاک زهره استفاده شده است. سمت راست تصویر، قطعهای روشن دیده میشود که بخشی از درپوش لنز دوربین است که هنگام فرود از فضاپیما جدا شده است.

سطح زهره شرایطی بسیار سخت و مرگبار دارد؛ دما حدود ۴۵۰ درجه سلسیوس و فشار جو آن حدود ۷۵ برابر فشار جو زمین است. باوجود این شرایط، کاوشگر ونرا توانست حدود یک ساعت دوام بیاورد و دادههای ارزشمندی از سطح زهره به زمین بفرستد.
بااینکه دادههای ونرا ۱۴ بیش از ۴۰ سال پیش به سراسر منظومه شمسی داخلی مخابره شد، پردازش دیجیتالی و تحلیل تصاویر غیرمعمول ونرا تا امروز نیز ادامه دارد.
تحلیلهای اخیر از دادههای فروسرخ فضاپیمای «ونوس اکسپرس» سازمان فضایی اروپا (ESA) نشان میدهد احتمالاً هنوز هم آتشفشانهای فعال در سیاره زهره وجود دارند. این یافتهها نشان میدهد سیاره همسایه ما باوجود ظاهر مرده و سکون ظاهریاش، ممکن است هنوز از درون زنده و پویا باشد.
source