حضرت محمد مصطفی (ص)، ازدواج حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) را با آسان‌ترین و بی‌تکلف‌ترین روش به انجام رساندند تا الگوی شایسته‌ای برای تمامی جوانانی که در ابتدای راه زندگی خانوادگی قرار دارند، باقی بماند. در این بخش از ستاره قصد داریم به معتبرترین احادیث در زمینه جشن ازدواج حضرت علی و فاطمه بپردازیم. 

 

ازدواج حضرت علی و فاطمه

احادیث درباره ازدواج حضرت علی و فاطمه

درباره ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) احادیث مختلفی در فقه شیعه وجود دارد که در ادامه به معتبرترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

حدیث امام صادق (ع) درباره ازدواج حضرت علی و فاطمه

امام صادق (ع) می‌فرمایند: «وقتی رسول خدا (ص) فاطمه (س) را به ازدواج علی (ع) درآورد، بر دخترش وارد شد، درحالی‌که فاطمه (س) گریه می‌کرد. پیامبر (ص) فرمود: «چرا گریه می‌کنی؟ به خداوند سوگند اگر در میان اهل بیتم کسی بهتر از علی بود همانا تو را به ازدواج او در می‌آوردم. من تو را از پیش خود به ازدواج او در نیاوردم، بلکه خداوند تو را برای علی تزویج نمود».

حدیث پیامبر (ص) درباره ازدواج حضرت علی و فاطمه

وقتی پیامبر (ص) فاطمه را به ازدواج علی (ع) در آورد، عده‌ای از مردم قریش گفتند: «یا رسول الله؛ فاطمه را با مهریه‌ای‌ اندک به ازدواج علی درآوردی؟» پیامبر (ص) فرمودند: «من او را به ازدواج علی در نیاوردم همانا خداوند در آن شب که به معراج رفتم، او را به عقد علی بن ابی‌طالب در آورد».

سپس فرمودند: «من بشری مانند شما هستم. از میان شما همسر اختیار می‌کنم و دختران خود را به همسری مردان شما در می‌آورم، مگر دخترم فاطمه که حکم تزویجش از آسمان آمده است».

حدیث دیگر ازدواج حضرت فاطمه و حضرت علی از زبان پیامبر (ص)

یکی از یاران پیامبر (ص) می‌گوید که روزی رسول خدا (ص) نزد ما آمد، درحالی‌که صورتش مانند قرص ماه می‌درخشید، عبدالرحمن بن عوف گفت: «یا رسول الله! این چه نوریست؟» فرمود: «به جهت مژده‌ای است که از طرف پروردگارم درباره پسر عمویم و دخترم به من داده شده است. همانا خداوند فاطمه را برای علی بن ابی‌طالب (علیه‌السّلام) تزویج نموده است».

روایت دیگری از حضرت علی (ع) درباره ازدواج با حضرت فاطمه (س)

امام علی (ع) می‌فرمایند که قصد ازدواج داشتم اما جرات نمی‌کردم آن را با رسول خدا (ص) مطرح کنم. این قضیه همیشه در درونم بود تا آنکه بر پیامبر (ص) وارد شدم، فرمود: «یا علی آیا میل ازدواج داری؟». عرض کردم: «رسول خدا داناتر است». من گمان کردم آن حضرت قصد دارد یکی از زنان قریش را به ازدواج من در آورد و می‌ترسیدم که فاطمه را از دست بدهم. پیامبر (ص) مرا نزد خود خواند. من در خانه‌ ام‌سلمه نزد او حاضر شدم. وقتی نگاه آن حضرت به من افتاد، صورتش شادمان گشت و تبسم کرد به گونه‌ای که برق دندان‌های مبارک آن حضرت را دیدم، سپس فرمود: «یا علی مژده بده که حق تعالی امر مرا درباره ازدواج تو کفایت کرد». گفتم: ‌«ای رسول خدا؛ چگونه؟» پیامبر (ص) فرمود: «جبرئیل بر من نازل شد و گفت که ای فرشتگان، گواه باشید همانا من فاطمه را به ازدواج علی بن ابی‌طالب درآوردم. یا علی مژده باد ترا همانا من فاطمه را به ازدواج تو در آوردم».

آیه در مورد ازدواج حضرت علی و فاطمه

درباره ازدواج حضرت فاطمه و امام علی آیه مشخصی وجود ندارد اما گفته می‌شود آیه انتهایی سوره کوثر و آیه‌ای از سوره الرحمن اشاره به این موضوع دارند. در این آیه گفته شده است «مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ… یخَرُجُ مِنهْمَا اللُّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجَان»، یعنی دو دریا را روان کرد تا با یکدیگر تماس پیدا کردند و از آن دو مروارید و مرجان بیرون می‌آید. در تفسیر این دو آیه، در روایات آمده که منظور از دو دریا حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه (س) و منظور از مروارید، امام حسن (ع) و مرجان، امام حسین (ع) است.

تاریخ ازدواج حضرت علی و فاطمه

 اول ذیحجه، سالروز ازدواج حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) است که در تقویم ایران به‌عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است. روز ازدواج حضرت علی و فاطمه ۱۴۰۴ مصادف با ۷ خرداد ماه است.

source

توسط elmikhabari.ir