در ماه فوریه، یک گروه مصرف‌کننده هلندی قصد خود را برای آغاز یک پرونده قضایی علیه پلی استیشن در مورد قیمت‌ها و تسلط بازار آن اعلام کرد.

اکنون، بیش از ۲۰,۰۰۰ گیمر برای پیوستن به این اقدام حضور پیدا کرده و پلی استیشن را با یک دعوی حقوقی عظیم مواجه کرده‌اند.

این گروه به این موضوع اعتراض دارد که تمام بازی‌های دیجیتال باید از فروشگاه PS Store خریداری شوند، که به پلی استیشن اجازه می‌دهد قیمت‌ها را به هر شکلی که بخواهد تعیین کند و هیچ جایگزینی برای مصرف‌کنندگان و توسعه‌دهندگان بازی باقی نمی‌گذارد. در صورت موفق شدن، این پرونده می‌تواند تأثیرات بزرگی روی نحوه عملکرد پلی استیشن داشته باشد چراکه این پرونده از شرکت می‌خواهد که به طرف‌های سوم اجازه فعالیت دهد.

بیانیه‌ای از Stichting Massaschade & Consument، گروهی که این درگیری قضایی را راه‌اندازی کرده، منتشر کرده است:

تحقیقات اقتصادی نشان داده است که سونی حداقل برای ده سال از موقعیت مسلط خود در بازار کنسول‌ها سوءاستفاده کرده و دسترسی سایر فروشگاه‌های برنامه‌های باپتانسیل به پلی استیشن را رد کرده است. در نتیجه، حداقل ۱.۷ میلیون مالک پلی استیشن در هلند مبالغ زیادی برای بازی‌های دیجیتال و محتوای درون‌بازی پرداخت می‌کنند.

این گروه به فشار برای خرید کنسول‌های تنها دیجیتال اعتراض دارد که کاربران را از خرید دیسک‌های فیزیکی از اشخاص ثالث محروم می‌کنند؛ در واقع، جدیدترین مدل پلی استیشن ۵، یعنی پلی استیشن ۵ پرو، درایو دیسک ندارد، اگرچه می‌توان آن را به‌صورت جداگانه خریداری کرد.

بیش از 20 هزار گیمر از پلی استیشن شکایت کرده‌اند

به همین دلیل و تسلط پلی استیشن در بازار هلند، این گروه می‌گوید که بازار بازی‌ها رقابت کافی ندارد بنابراین می‌تواند قیمت‌ها را به هر شکلی که بخواهد تعیین کند. رئیس این گروه، لوسیا ملچرتز، ادعا کرده است که:

این واقعیت که سونی جرات دارد قیمت‌ها را ده‌ها درصد افزایش دهد بدون هیچ جبران خسارتی، بسیار گویای نسبت‌ها است. سونی تنها ارائه‌دهنده محتوای دیجیتال در محبوب‌ترین کنسول بازی جهان است. از بین تمام هلندی‌هایی که در خانه خود یک کنسول بازی دارند، بیش از ۸۰ درصد یک پلی استیشن دارند. اکنون می‌تواند تصمیماتی بگیرد بدون آنکه نگران اقدامات رقبا، توسعه‌دهندگان یا مصرف‌کنندگان باشد.

این استدلال بسیار شبیه به استدلالی است که Epic Games در درگیری خود علیه اپل مطرح کرد که در نهایت، منجر به شکست اپل در دادگاه نیز شده بود. یک بار دیگر، این بحث مطرح می‌شود که یک غول فناوری نباید کنترل کامل بر نرم‌افزارهای راه‌اندازی شده در پلتفرم خود داشته باشد و مانع از راه‌اندازی فروشگاه‌های شخص ثالث در کنسول‌های پلی استیشن شود. اگر این دیدگاه گسترش یابد، تنها به پلی استیشن ختم نخواهد شد. نینتندو و ایکس باکس نیز به همین شیوه عمل می‌کنند.

source

توسط elmikhabari.ir