چرا این مطالعه انجام شد؟

 

پروفسور مایکل رودولف، استادیار بیوشیمی و فیزیولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه اوکلاهما، در بیانیه‌ای مطبوعاتی توضیح می‌دهد که این تیم تحقیقاتی به دنبال پاسخ به این سوال بوده‌اند: آیا تنها پرخوری با رژیم غذایی پرچرب منجر به چاقی می‌شود یا ترکیب خاصی از اسیدهای چرب نیز در این امر نقش دارد؟ آن‌ها می‌خواستند بدانند که آیا مولکول‌های چربی خاصی می‌توانند واکنش‌هایی را در سلول‌های بدن تحریک کنند.


 

یافته‌های کلیدی تحقیق چه بود؟

 

رودولف و تیمش گروه‌هایی از موش‌ها را با رژیم‌های غذایی مختلف که هر کدام غنی از نوع خاصی از چربی بودند، تغذیه کردند. این چربی‌ها شامل روغن نارگیل، روغن بادام زمینی، شیر، پیه و روغن سویا بودند. نتایج نشان داد که:

  • اسید اولئیک، که در روغن زیتون، سایر روغن‌های گیاهی و بسیاری از غذاهای فرآوری‌شده به وفور یافت می‌شود، به طور قابل توجهی تکثیر سلول‌های پیش‌ساز چربی را افزایش می‌دهد.

  • این افزایش از طریق تقویت یک پروتئین رشد به نام AKT2 و سرکوب یک پروتئین تنظیم‌کننده به نام LXR صورت می‌گیرد.

  • به بیان ساده، افزایش تعداد سلول‌های چربی می‌تواند به ذخیره چربی بیشتر در بدن و در نهایت افزایش سایز دور کمر منجر شود.

رودولف سلول‌های چربی را به یک “ارتش” تشبیه می‌کند و می‌گوید: “زمانی که اسید اولئیک دریافت می‌شود، ابتدا تعداد ‘سربازهای’ سلول چربی در این ارتش اضافه می‌شود. در نتیجه، برای ذخیره مواد مغذی اضافی در رژیم غذایی ظرفیت بیشتری به وجود می‌آید.” با گذشت زمان، اگر مواد مغذی اضافی از ظرفیت سلول‌های چربی بیشتر شود، چاقی بروز می‌کند که در صورت عدم کنترل می‌تواند به بیماری‌های قلبی-عروقی یا دیابت منجر شود.

 

source

توسط elmikhabari.ir