طبق آخرین اخبار منتشر شده، گوشیهای هوشمند از سال 2026 ممکن است با باتریهایی بسیار پرظرفیتتر تا 8500 میلیآمپر عرضه شوند.

به گزارش تکراتو و به نقل از androidheadlines، در آیندهای نزدیک، گوشیهای هوشمند ممکن است به باتریهای تکسلولی با ظرفیت ۸۵۰۰ میلیآمپر ساعت مجهز شوند؛ ظرفیتی که میتواند عمر باتری را بهطور چشمگیری افزایش دهد.
این پیشرفت حاصل افزایش میزان سیلیکون در ترکیب باتری (تا ۳۰ درصد) و استفاده از ساختار فلزی در پوسته باتریهاست. حتی برخی تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهند که رسیدن به ظرفیت ۹۰۰۰ میلیآمپر نیز دور از ذهن نیست و این یعنی وارد دوران جدیدی از شارژدهی طولانی در گوشیها میشویم.
سالهاست که عمر باتری گوشیها تحت تأثیر طراحیهای باریک و قابلیتهای قدرتمند، ثابت باقی مانده است. اما به نظر میرسد حالا با یک جهش بزرگ مواجه هستیم.
طبق بررسیهایی از زنجیره تأمین قطعات، گوشیهای هوشمند نسل بعد، احتمالاً در سال ۲۰۲۶ با باتریهایی عرضه میشوند که ظرفیت ۸۵۰۰ میلیآمپر ساعتی دارند؛ ظرفیتی که میتواند واقعاً نحوه استفاده روزمره ما از گوشی را تغییر دهد.
منبع اطلاعاتی Digital Chat Station (از طریق @nakajimegame در ایکس/توییتر) اعلام کرده که این ایده فقط یک پیشبینی نیست و تحقیقات آزمایشگاهی برای تولید باتریهای با ظرفیت نزدیک به ۹۰۰۰ میلیآمپر ساعت آغاز شده است. راز این پیشرفت بزرگ در فناوری باتریهای مبتنی بر سیلیکون نهفته است.
در حال حاضر سهم سیلیکون در آند باتریها بهطور متوسط حدود ۱۰ درصد است. اما انتظار میرود این عدد به ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یابد. چنین افزایش تراکمی به باتری اجازه میدهد انرژی بیشتری را در همان حجم ذخیره کند.
برخی شرکتها ممکن است تا پایان سپتامبر امسال گوشیهایی با باتریهایی حاوی ۲۰ درصد سیلیکون معرفی کنند. نسل جدید باتریهای با چگالی بالا که اکنون در حال رایج شدن هستند نیز تا ۱۵ درصد سیلیکون دارند.
یکی دیگر از اجزای مهم این تحول، استفاده از پوسته فلزی برای باتری است. این نوع طراحی باعث افزایش حدود ۵ درصدی ظرفیت در همان حجم باتری میشود، بدون آنکه گوشیها حجیمتر شوند. بنابراین این فناوری برای مدلهای پرچمدار آینده انتخاب مناسبی خواهد بود.
برندهایی مثل HONOR در حال پیشبرد این فناوری هستند. گفته میشود این شرکت روی گوشی تاشویی کار میکند که باتری آن ۲۵ درصد سیلیکون دارد. همچنین realme پیش از این با معرفی گوشی GT7 Pro با باتری ۶۵۰۰ میلیآمپری و ۱۰ درصد سیلیکون، قدمی مهم در این زمینه برداشته است.
از سوی دیگر، OPPO هم حدود شش ماه پیش در آزمایشگاه خود باتری ۸۰۰۰ میلیآمپری با ۱۵ درصد سیلیکون و شارژ ۸۰ واتی را با موفقیت تست کرده است. بنابراین، بسیار محتمل است که realme بار دیگر در سال ۲۰۲۶ با عبور از مرزهای ظرفیت باتری، پیشتاز باشد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، بهزودی شاهد گوشیهایی خواهیم بود که زمان روشن بودن صفحه، بازی و استفاده از اپلیکیشنها را بهطور قابلتوجهی افزایش میدهند. بهبیان دیگر، دوران شارژدهی واقعی و کامل برای یک روز یا حتی بیشتر، خیلی زود از راه میرسد.