کلاس یوس

پژوهشگران روشی کشف کرده‌اند که از طریق آن بتوانند طلاهای موجود در برخی قطعات گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها را استخراج کنند.

به گزارش نشریه ساینس آلرت، سال ۲۰۲۲، زباله‌های الکترونیکی تولید بشر به ۶۲ میلیون تن رسید؛ رقمی که می‌تواند بیش از یک‌میلیون و 500 هزار کامیون حمل زباله را پر کند. این رقم نسبت به سال ۲۰۱۰، ۸۲ درصد افزایش یافته و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ به ۸۲ میلیون تن برسد. این زباله‌های الکترونیکی شامل لپ‌تاپ‌ها و تلفن‌های قدیمی می‌شوند که مواد ارزشمندی مانند طلا دارند.

محققان با موفقیت طلا را از گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌های قدیمی استخراج کردند

کمتر از یک‌چهارم زباله‌های الکترونیکی تولید بشر درست جمع‌آوری و بازیافت می‌شوند. محققان روشی برای استخراج ایمن و پایدار طلا از زباله‌های الکترونیکی ساخته‌اند که می‌تواند این روند را تغییر دهد. هدف محققان یافتن جایگزینی ایمن‌تر برای جیوه و سیانید و کاهش اثرات بهداشتی و زیست‌محیطی استخراج طلا بوده است. نتایج این مطالعه در مجله Nature Sustainability چاپ شده است.

تاکنون، تکنیک‌های مختلفی برای استخراج طلا از سنگ معدن یا زباله‌های الکترونیکی گزارش شده است؛ ازجمله روش‌های بدون جیوه و سیانید اما بسیاری از این روش‌ها محدودیت زیادی در سرعت، بازدهی، مقیاس و هزینه دارند.

فناوری استخراج با حلال (لیچینگ) جدیدی که محققان توسعه داده‌اند از اسید تری‌کلرو ایزوسیانوریک استفاده می‌کند. این ماده شیمیایی معمولاً در تصفیه آب و کلرزنی استخرها به‌ کار می‌رود.

اسید تری‌کلرو ایزوسیانوریک به‌راحتی در دسترس است و هزینه کمی نیز دارد. وقتی این ماده با آب نمک فعال می‌شود، می‌تواند با طلا واکنش داده و آن را در آب حل کند. همچنین برای جداسازی طلا از محلول، محققان جاذب پلیمری غنی از گوگرد ابداع کردند.

علاوه‌براین، پلیمر ساخته تیم تحقیقاتی می‌تواند انتخابی و حتی زمانی که انواع دیگری از فلزات نیز در مخلوط حضور دارند، با طلا پیوند خورده و آن را از محلول جدا کند. این روش‌های ساده لیچینگ و بازیابی تاکنون روی سنگ معدن، بردهای مدار کامپیوترهای قدیمی و پسماندهای علمی آزمایش شده است.

source

توسط elmikhabari.ir