کلاس یوس

تصویر روز ناسا نمایی عمیق و دقیق از کهکشان مارپیچی NGC 4651 را نمایش می‌دهد که شبیه چتری کیهانی به نظر می‌رسد. این تصویر با نوردهی طولانی‌مدت از رصدخانه‌ای در عربستان سعودی ثبت شده است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

ساختار این چتر کیهانی ناشی از جریان کشندی گسترده‌ای از ستارگان است که از کهکشان ماهواره‌ای کوچک جدا شده‌اند. کهکشان اصلی، NGC 4651، تقریباً هم‌اندازه کهکشان راه شیری است و این جریان ستاره‌ای تقریباً تا ۱۰۰ هزار سال نوری بالاتر از دیسک درخشان آن امتداد یافته است.

NGC 4651؛ کهکشان چتر

براساس شواهد، این کهکشان ماهواره‌ای کوچک طی برخوردها و گذرهای مکرر از مدارهای بیضوی درون NGC 4651 متلاشی شده است. نیروی گرانشی عظیم کهکشان بزرگ‌تر به‌تدریج ستارگان کهکشان کوچک را جدا کرده و به‌صورت رگه‌های کشندی در اطراف پراکنده کرده است.

پیش‌بینی می‌شود ستارگان باقی‌مانده از این جریان چند میلیون سال آینده دوباره به‌ مرکز کهکشان جذب شوند و درنهایت با دیسک ستاره‌ای آن ترکیب شوند و کهکشانی بزرگ‌تر و یکپارچه‌ای بسازند.

این ساختار عظیم در فاصله تقریبی ۵۰ میلیون سال نوری از زمین در راستای صورت فلکی شمالی و خوشه‌دار گیسو قرار دارد. کهکشان چتر نمونه‌ای از چگونگی رشد کهکشان‌ها از طریق ادغام و بلعیدن کهکشان‌های کوچک‌تر است.

source

توسط elmikhabari.ir