این پادکست از پنج قسمت تشکیل شده که محتوای هر قسمت به شرح زیر تقسیم شده است:
قسمت اول؛ چرا باید درباره این موضوعات حرف بزنیم؟
سرفصلهای قسمت اول این مجموعه پادکست به این میپردازد که چطور بحرانهای جمعی، دنیای درونی روان کودک را پر از ترس، عدم اطمینان و آشفتگی میکند. و در پاسخ به این مساله اشاره میکند که بدون حمایت مناسب نسبت به کودکان، اثرات ناشی از جنگ ممکن است پیامدهای روانی طولانیمدتی به دنبال داشته باشد. بههمین دلیل، صحبت دربارهی این موضوع و راهحلهای حمایتی، اهمیت ویژهای دارد.
قسمت دوم، محیط تسهیلگر و فضای روانی امن
در این بخش کمی تخصصیتر به مساله اشاره خواهد شد؛ با تکیه بر نظریههای وینیکات، به بررسی محیط تسهیلگر و خلق فضای روانی امن پرداخته میشود و راهکارهای سادهای برای تقویت حس امنیت و آرامش در خود و فرزندانتان معرفی شده و تمرینها و بازیهای کاربردی برای این هدف آموزش داده میشود.
قسمت سوم، بازی و روایت- دو ابزار حیاتی
قسمت سوم پادکست به نقش بازی و روایت بهعنوان ابزارهایی کلیدی برای کمک به کودکان در درک هیجانات، کاهش اضطراب و بازسازی حس امنیت میپردازد. درنهایت هم پیشنهادهای اجرایی برای کاربردیتر کردن مساله ارایه میشود و ابزاری معرفی میشود تا بتوان وضعیت بحرانی را با چالش کمتری پشت سر گذاشت.
قسمت چهارم، ظرفیت تنها بودن و حضور حامی
قسمت چهارم هم با الهام از دیدگاه «وینیکات»، دربارهی ظرفیت تنها بودن صحبت میشود؛ اینکه چگونه تنهایی میتواند فرصتی برای خلاقیت و رشد باشد و چطور میتوان به کودک کمک کرد تا در تنهایی احساس امنیت کند. در زمانهایی مثل بحرانهای اجتماعی، بلایای طبیعی یا جنگها، انسانها با اضطرابهای شدید، فقدانهای واقعی (مرگ عزیزان یا بیخانمانی) و تهدید مداوم روبهرو هستند. در این بستر، «ظرفیت تنها بودن» نقش حیاتی در سلامت روانی ایفا میکند.
قسمت پنجم، نقش پدر در بحران
قسمت پایانی هم به نقش کلیدی پدر در بحران میپردازد؛ اینکه حضور فعال و حمایتگر او چگونه میتواند حس امنیت، ثبات و امید را در روزهای پراضطراب به کودک و خانواده منتقل کند. نقش پدر در بحران چندبعدی است و در این قسمت به ابعاد و موقعیتهای مختلف آن پرداخته میشود.
برای دسترسی به قسمتهای مختلف این پادکست میتوانید از این لینک به پادکست «کودکان در جنگ»دسترسی پیدا کنید.
source