29 تیر 1404 ساعت 17:13
طبق جدیدترین مطالعات گونه شبیه به اسب تکشاخ، معروف به یونیکورن سیبری، 26 هزار سال پیش روی زمین زندگی میکرد. آیا اسب تکشاخ واقعی است؟
طبق جدیدترین نتایج علمی، دانشمندان در شمال شرق قزاقستان، فسیل جمجمه حیوانی عظیمالجثه را پیدا کردهاند. این فسیل به موجودی تعلق دارد که به آن «تکشاخ سیبری» میگویند. نکته جالب این است که، این جمجمه را در کنار فسیلهایی از ماموتها و گاومیش کوهاندار ماقبل تاریخ پیدا کردند. موضوعی که نشان میدهد این حیوان در کنار دیگر گونههای بزرگ عصر یخبندان زندگی میکرده است.
اسب تکشاخ، افسانه نبود؛ واقعا وجود داشت
بر اساس بررسیها، این جانور حدود 4.6 متر طول و 2 متر ارتفاع دارد. ابعادی بسیار بزرگتر از کرگدنهای پشمالویی که تصور میشد در همان دوره است. محققان یر این باورند که تکشاخ سیبری در واقع گونهای از کرگدن باستانی است، نه یک موجود افسانهای.
شاخ واقعی این حیوان تا به الان کشف نشده است. ساختار استخوانی جمجمه نشان میدهد که احتمالا شاخی از جنس کراتین (مثل شاخ کرگدنهای امروزی) روی سر خود دارد. یکی از نکات جالب درباره این گونه، پاهای بلند آن است. کاوشگران معتقدند این ویژگی به حیوان کمک میکرد تا شبیه به اسبهای امروزی بدود. به همین خاطر احتمالا حرکت اسب تکشاخ واقعی، سریعتر و سبکتر از کرگدنهای سنگین امروزی باشد.
علت احتمالی انقراض: تغییرات شدید اقلیمی
سرپرست این پژوهش، دکتر شپانسکی، با یک روش علمی به نام «تاریخگذاری رادیوکربنی» بررسی کردند که این فسیل به مدت چند سال قدمت دارد. نتیجه نشان داد که این حیوان حدود 26 هزار سال پیش زندگی میکرده است. از نظر دانشمندان، این عدد نسبت به آنچه که قبلا تصور میشد، خیلی جدیدتر است. یعنی این گونه حیوان مدت بیشتری روی زمین زندگی میکرد.
به گفته دکتر شپانسکی، احتمال دارد اسب تکشاخ سیبری بهدلیل تغییرات شدید اقلیمی در منطقه سیبری منقرض شدهاند. اتفاقی که در گذشته برای بسیاری از گونههای بزرگ عصر یخبندان رخ میداد. این نخستین باری نیست که پژوهشگران موفق به کشف یک گونه غولپیکر دیگر در عصر یخبندان میشوند که مدتها پیش منقرض شده بود. نتایج این مطالعه در نشریه علمی American Journal of Applied Science قابل مشاهده است.
source