سامانه تاکسی اینترنتی شهرداری تهران با نام تجاری «تاکسی برخط شهرزاد» صبح امروز (شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴) همزمان با پویش «شنبههای امید و افتخار» و با حضور مدیران شهری، خانواده معظم شهدای تاکسیران و جمعی از تاکسیرانان پایتخت بهصورت رسمی رونمایی شد.
این سامانه به سفارش سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران و با هدف ارتقای کیفیت سفرهای درونشهری، کاهش آلودگی هوا، بهبود بهرهوری ناوگان حملونقل عمومی و استفاده از فناوریهای نوین طراحی شده است. «شهرزاد» تنها یک اپلیکیشن جدید نیست؛ بلکه گامی مهم در راستای هوشمندسازی حملونقل شهری و شفافسازی خدمات تاکسیرانی بهشمار میآید.
اعتماد، امنیت و خدمات الکترونیک؛ سه محور اصلی «شهرزاد»
به گفته مسئولان شهری، تمرکز اصلی «تاکسی برخط شهرزاد» بر افزایش امنیت، ارتقای کیفیت خدمات و انطباق کامل با ضوابط مدیریت شهری است. تمام رانندگان فعال در این سامانه، پس از تأیید صلاحیت توسط شهرداری تهران مجوز فعالیت دریافت میکنند؛ موضوعی که اطمینان خاطر بیشتری برای مسافران فراهم میکند.
شادی مالکی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران، در این مراسم گفت: «با راهاندازی سیستم تاکسی برخط، گام مهمی در نظارت آنلاین بر عملکرد تاکسیرانان، پایش هوشمند تاکسیها و اجرای طرح نرخ شناور کرایه برداشته شده است. مسافران میتوانند از طریق اسکن کد QR نصبشده روی شیشه تاکسی، کرایه خود را بهصورت الکترونیکی پرداخت کنند.»
او افزود: «در فاز دوم این سامانه، خدمات مشابه سایر پلتفرمهای اینترنتی فراهم خواهد شد و مسافران میتوانند از هر نقطه شهر، تاکسی موردنظر خود را درخواست کنند.»
مالکی همچنین گفت: «از ۳۷ درصد قدرالسهم حمل و نقل عمومی، ۱۸ درصد سهم تاکسیرانی است و سه میلیون نفر توسط تاکسی سفر درون شهری انجام میدهند.»
به گفته او، انعقاد یک قرارداد در پروژه برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت با کمک دولت برای تاکسی برقی بی سابقه بود.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران ادامه داد: «پلتفرم تاکسی اینترنتی مطالبه همه تاکسیرانان بود و این تنها یک پلتفرم اینترنتی نیست بلکه ارتقای خدمترسانی، بهبود وضعیت معیشیتی تاکسیرانان و ایجاد امنیت است.»
خدمات ایستگاهمحور در فاز نخست؛ فعلاً خبری از سرویس درب به درب نیست
محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران و زیرساخت شورای شهر تهران، نیز درباره نحوه فعالیت این سامانه اظهار داشت:
«در فاز ابتدایی، خدمات این اپلیکیشن بهصورت ایستگاه به ایستگاه ارائه میشود. یعنی مسافران باید از یک ایستگاه مشخص سوار شده و در ایستگاه دیگری پیاده شوند. فعلاً امکان سرویسدهی از درب منزل تا درب مقصد وجود ندارد.»
او افزود: «به عنوان مثال، مسافری از خاوران سوار میشود و به ایستگاه شهرری میآید. در همان ایستگاه، سرویس فعال میشود و مسیر طی میشود. در مراحل بعدی، احتمال ارائه خدمات مبدأ تا مقصد واقعی نیز وجود دارد.»
تاکسیهای تمامبرقی و شاسیبلند؛ همکاری شهرداری و دولت برای حملونقل پاک
در ادامه این رویداد، از همکاری شهرداری تهران با دولت برای برقیسازی ناوگان تاکسیهای شهرزاد نیز خبر داده شد. تاکسیهای فعال در این سامانه عمدتاً از نوع شاسیبلند تمامبرقی هستند که در آینده نزدیک وارد ناوگان میشوند.
شادی مالکی اعلام کرد: «در کمتر از دو هفته آینده، تاکسیهای تمامبرقی به ناوگان اضافه خواهند شد. تنها در پایانه بعثت، ظرفیت شارژ روزانه برای ۱۲۰۰ تاکسی فراهم شده و بیش از ۲۰۰ نازل شارژ در سراسر شهر آماده بهرهبرداری است. در مجموع، ناوگان برای ۴۰۰۰ تاکسی برقی بدون مشکل آمادهسازی شده است.»
الحاق تاکسیهای گردشی و توسعه خدمات ویژه
مالکی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «فاز اول تاکسی اینترنتی در تمام خطوط تاکسی اجرایی شد. امروز فاز نهایی نیز رونمایی شد که شامل الحاق تاکسیهای گردشی به این سامانه است. در ادامه نیز شاهد رونمایی از تاکسی بانوان، تاکسی سالمندان، تاکسی کودک، سرویس مدارس و سرویس مدارس استثنایی خواهیم بود.»
او افزود: «تفاوت اصلی سامانه شهرزاد با سایر اپلیکیشنهای حملونقل در این است که نرخ کرایهها طبق مصوبه شورای اسلامی شهر تهران تعیین میشود. تاکنون ۵۰ هزار تاکسی متقاضی ثبتنام در این سامانه بودهاند و بیش از ۵ هزار دستگاه، اپلیکیشن را نصب کردهاند.»
یک پلتفرم بومی با فناوری نوین و رویکرد رقابتی
محسن هرمزی، معاون حملونقل شهرداری تهران نیز در این مراسم گفت: «تاکسی برخط شهرزاد با استفاده از فناوریهای نوین و بومی طراحی شده و میتواند در کاهش ترافیک و کاهش ترددهای غیرضرور مؤثر باشد. این پلتفرم با ایجاد رقابت سالم، به افزایش کیفیت خدمات و رضایت شهروندان کمک خواهد کرد.»/راه پرداخت
source