کلاس یوس

مطالعه‌ای که پژوهشگران نروژی سال‌ها مشغول کار روی آن بوده‌اند، بالاخره نشان داده است مصرف شیر پرچرب یا کم‌چرب چه تأثیری بر سلامت قلب دارد و کدام‌یک انتخاب ایمن‌تری است.

به‌گزارش ایندیپندنت، پژوهشگران با بررسی داده‌های سلامت بیش از 70 هزار نروژی متوجه شده‌اند که میزان چربی موجود در شیر می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را تحت تأثیر قرار دهد. این تحقیق که نتایج آن در نشریه علمی The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده، بر اساس داده‌های سه مرحله غربالگری سلامت قلب و عروق بین سال‌های 1974 تا 1988 انجام گرفته است.

در این مطالعه، داده‌های 73 هزار و 860 فرد نروژی با میانگین سنی 41 سال، در طول 33 سال بررسی شده است. در این بازه زمانی، 26 هزار و 393 نفر جان خود را از دست دادند که 8 هزار و 590 مورد از مرگ‌ها به دلیل بیماری‌های قلبی عروقی بود. بررسی‌های بیشتر دانشمندان نشان داد افرادی که شیر پرچرب مصرف می‌کردند، نسبت به کسانی که شیر کم‌چرب می‌نوشیدند، با خطر مرگ بالاتری مواجه بوده‌اند.

در دهه 1970 نروژ اغلب مردم شیر‌ پرچرب می‌نوشیدند، اما از دهه 1980 به بعد مصرف شیر کم‌چرب بیشتر شد. دانشمندان می‌گویند همین تغییر امکان بررسی اثرات بلندمدت این دو نوع شیر را فراهم کرده است.

افزایش خطر مرگ با مصرف شیر پرچرب

در این تحقیق افرادی که بیشترین میزان شیر را می‌نوشیدند، 22 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ کلی و 12 درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار داشتند. بااین‌حال، تجزیه و تحلیل‌های دقیق‌تر مشخص کرد که این افزایش خطر، بیشتر به مصرف شیر پرچرب مربوط می‌شود.

مصرف شیر

با مقایسه مستقیم مصرف شیر‌ پرچرب و کم‌چرب پژوهشگران نشان دادند که نوشیدن شیر کم‌چرب نسبت به شیر پرچرب، با کاهش 11 درصدی خطر مرگ کلی و کاهش 7 درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی همراه بوده است. حتی پس از حذف موارد مربوط به مرگ زودهنگام یا افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، این رابطه همچنان پایدار بوده است.

البته محققان اشاره کردند که بیشتر مصرف‌کنندگان شیر‌ کم‌چرب زنان، افراد دارای تحصیلات بالاتر و غیرسیگاری بودند، درحالی‌که مصرف‌کنندگان شیر‌ پرچرب را بیشتر افراد سیگاری تشکیل می‌دادند.

نویسندگان مطالعه نتیجه‌گیری کرده‌اند:

«ارتباط مصرف شیر با بیماری‌های قلبی و مرگ کلی به نوع شیر بستگی دارد؛ به طوری که برای شیر پرچرب ارتباط مثبت، و برای شیر کم‌چرب ارتباط معکوس ملایمی با مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلب و مرگ کلی مشاهده شده است.»

source

توسط elmikhabari.ir