کافستول، مولکول اصلی
محققان روی مولکولی به نام کافستول تمرکز کردند که یک ترکیب چربیدوست و به فراوانی در انواع قهوههای بدون فیلتر مثل اسپرسو، فرنچپرس و قهوه ترک یافت میشود. آنها میخواستند بدانند که آیا مصرف این مولکول بهتنهایی میتواند روی شاخصهای مرتبط با چاقی و دیابت تاثیر بگذارد یا نه.
نتایج خیرهکننده تحقیق
در یک کارآزمایی بالینی ۱۲ هفتهای که روی ۴۰ فرد بزرگسال با دور کمر بزرگ انجام شد، شرکتکنندگان روزانه دو بار و هر بار ۶ میلیگرم کافستول دریافت کردند. نتایج این مطالعه نشان داد:
-
کاهش وزن: شرکتکنندگان بهطور میانگین ۱.۹۴ پوند (حدود ۰.۸۸ کیلوگرم) وزن کم کردند.
-
کاهش چربی شکمی: چربی احشایی (چربیهای عمیق شکم) تا ۵ درصد کاهش یافت.
-
بهبود سلامت کبد: این مولکول باعث بهبود عملکرد کبد نیز شد.
چگونگی عملکرد کافستول
با وجود اینکه نتایج نشان میدهد کافستول به کاهش وزن و چربی شکم کمک میکند، اما این مولکول تقریباً هیچ تاثیری بر سطح گلوکز خون، فشار خون و چربی زیرپوستی نداشت. این موضوع نشان میدهد که کافستول بهطور خاص، چربیهای عمیق شکمی را هدف قرار میدهد.
محققان حدس میزنند که این ترکیب ممکن است با تحریک فعالیت میتوکندری در سلولهای چربی، به جای ذخیرهسازی، باعث سوزاندن آنها شود.
نکته مهم: این تحقیق در مجله Nutrients منتشر شده و نشان میدهد که دوز و نحوه مصرف قهوه نیز اهمیت زیادی دارد. برای بهرهمندی از این خاصیت، باید قهوههای بدون فیلتر را در نظر بگیرید.
source