مواد لازم برای پخت مرغ آلویی
ماده غذایی | مقدار لازم |
ران مرغ | ۲ تکه |
آلو خورشتی | ۱۵ عدد |
زعفران دم کرده غلیظ | به میزان لازم |
پیاز | ۱ عدد |
آب جوش | ۲ لیوان |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
آب نارنج | یک چهارم لیوان |
گردوی خرد شده | ۱ پیاله |
طرز تهیه مرغ آلویی
آمادهسازی اولیه
-
تکههای مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه به خوبی ماساژ دهید تا مزهدار شوند.
-
روغن را در قابلمه داغ کنید و سپس مرغهای مزهدار شده را در آن قرار دهید و هر دو طرف مرغ را سرخ کنید.
-
مرغهای سرخ شده را از قابلمه خارج کنید.
پخت سس و خورش
-
پیاز خرد شده را در همان روغن باقیمانده تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
-
آلوهایی را که از قبل شسته و خیس دادهاید، به پیازداغ اضافه کنید و کمی نمک و زردچوبه بریزید.
-
آلو و پیاز را به مدت دو تا سه دقیقه با هم تفت دهید.
-
مرغهای سرخ شده را روی آلو و پیاز بچینید.
-
دو لیوان آب جوش را از گوشه قابلمه به آرامی اضافه کنید، به طوری که روی مرغها ریخته نشود.
-
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد. پخت این خورش حدود ۲ ساعت طول میکشد.
تنظیم طعم نهایی
-
طی مدت پخت، هر زمان که متوجه شدید آب مرغ تمام شده، یک تا یک و نیم لیوان دیگر آب جوش را کم کم به خورش اضافه کنید.
-
ده دقیقه پایانی پخت، وقتی سس خورش کاملاً غلیظ شد، زعفران دم کرده و آب نارنج را اضافه کنید.
-
پس از ده دقیقه، مرغ آلویی شما آماده سرو است. این خورش را میتوانید در کنار برنج میل کنید.
نکات مهم برای کیفیت بهتر
آلو خورشتی
-
خواص: آلو خورشتی سرشار از خواص آنتیاکسیدانی است و دارای ویتامینهای A، B و C، همچنین کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است.
-
انتخاب و آمادهسازی
-
آلو مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد.
-
همیشه نیم ساعت قبل از استفاده، آلو را در آب ولرم خیس کنید تا تمیز شود.
-
پس از خیساندن، آلو را در صافی بریزید و آبکشی کنید و سپس به غذا اضافه کنید.
-
زعفران دم کرده
-
نکته کلیدی: همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید تا رنگ و عطر بهتری به غذا بدهد.
-
روش دم کردن برای رنگدهی بیشتر (با یخ)
-
زعفران را کاملاً پودر کنید (بدون اضافه کردن شکر یا قند).
-
به ازای هر ۱ قاشق چایخوری زعفران، ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ اضافه کنید. (افزودن یخ باعث ایجاد شوک حرارتی و رنگدهی بیشتر میشود.)
-
زعفران دم کرده باقیمانده را در ظرف دربسته در فریزر نگهداری کنید و هنگام استفاده اجازه دهید در دمای محیط یخزدایی شود.
-
-
تشخیص زعفران خالص: زعفران را بین انگشتان فشار دهید، اگر روغن پس نداد، نشاندهنده خلوص آن است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
source