کلاس یوس
مطالعه محققان نشان میدهد که امگا-3 میتواند پرخاشگری را کاهش دهد. این یافته حاکی است که تغذیه بر شیمی مغز و رفتارهای اجتماعی تأثیر میگذارد و مصرف امگا-3 میتواند راهکاری مؤثر برای کنترل پرخاشگری در گروههای سنی و جنسیتی مختلف باشد.
براساس گزارشها، پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در تحقیقی اثر مصرف امگا-3 بر پرخاشگری را مورد بررسی قرار دادند و با تحلیل 29 کارآزمایی کنترلشده تصادفی شامل 3,918 شرکتکننده، نتایج قابل توجهی به دست آوردند.
امگا-3 و کاهش پرخاشگری
مطالعات نشان دادند که مصرف امگا-3 به شکل کوتاهمدت ولی محسوس بر پرخاشگری اثر میگذارد. در همه مطالعات با درنظرگرفتن تمامی عوامل متغیر (شامل سن، جنس، تشخیصهای پزشکی و دوز درمان) مصرف این ماده با کاهش حداکثر 28 درصدی پرخاش همراه بود. این کاهش در هر دو نوع پرخاشگری، هم واکنشی (در پاسخ به تحریک) و هم فعال (رفتار برنامهریزیشده)، مشاهده شد. پیشتر مشخص نبود که امگا-3 بتواند روی هر دو نوع تأثیر بگذارد.

مدت زمان این مطالعات که بین سالهای 1996 تا 2024 انجام گرفته بودند، بهطور میانگین 16 هفته بود و گروههای مختلف سنی، از کودکان زیر 16 سال تا افراد 50 یا 60 ساله را شامل میشد. «آدریان رین»، محقق این پژوهش و متخصص عصبجرمشناسی، با تأکید بر کاربرد این یافتهها گفت: «زمان آن رسیده که مکملهای امگا-3 برای کاهش پرخاشگری استفاده شوند، چه در جامعه، چه در کلینیکها یا در سیستم قضایی.»
مکانیسم اثر امگا-3 احتمالاً با کاهش التهاب و حمایت از عملکردهای حیاتی مغز مرتبط است و به تنظیم رفتارهای پرخاشگرانه کمک میکند. هرچند هنوز سؤالات زیادی باقی است، شواهد فعلی نشان میدهد که مصرف امگا-3 ارزش بررسی و استفاده در برنامههای درمانی و پیشگیرانه را دارد.
مطالعات دیگر نشان دادهاند که داروهای مشتق از روغن ماهی میتوانند خطر حمله قلبی، سکته و مشکلات قلبی را هم کاهش دهند، بنابراین افزودن امگا-3 به رژیم غذایی میتواند مزایای متعددی برای سلامت کلی بدن و مغز داشته باشد. رین تأکید دارد:
«اگرچه امگا-3 نمیتواند بهتنهایی مشکل خشونت اجتماعی را از بین ببرد، اما شواهد نشان میدهد که میتواند تأثیر قابل توجهی داشته باشد و ضروری است براساس این دانش جدید، اقدامات عملی برای بهرهگیری از آن آغاز شود.»
نتیجه پژوهش حاضر در ژورنال Aggression and Violent Behavior منتشر شده است.
source