اما ممکن است در منزل فر نداشته باشید و هوس پخت کیک کنید. نگران نباشید! پخت کیک بدون فر هم امکانپذیر است. در این مطلب، طرز تهیه یک کیک ساده و پفکی در توستر را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
- آرد سفید: 2.5 لیوان
- شیر: 1 لیوان
- تخم مرغ: 5 عدد
- شکر: 1.5 لیوان
- وانیل: ¼ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: 1.5 قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا مواد اولیه را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسند. سپس توستر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید و 15 دقیقه صبر کنید تا گرم شود.
مرحله دوم
قالب مناسب را با روغن چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. همچنین میتوانید به جای چرب کردن قالب، از کاغذ روغنی استفاده کنید.
مرحله سوم
بکینگ پودر را با آرد مخلوط کنید و دو تا سه بار الک کنید. سپس مخلوط را کنار بگذارید.
مرحله چهارم
زردهها و سفیدههای تخم مرغ را از هم جدا کنید. زردهها را به همراه شکر و وانیل در یک ظرف گود بریزید و با همزن برقی آنقدر هم بزنید تا مایهای کرمرنگ، کشدار و یکدست حاصل شود.
مرحله پنجم
پرههای همزن را بشویید و خشک کنید. سپس سفیدههای تخم مرغ را با دور تند همزن بزنید تا سفت شده و به اصطلاح “پیک” شوند.
مرحله ششم
شیر را به مخلوط زردهها اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس سفیدههای همزده را به آرامی و به صورت دورانی به مخلوط زردهها اضافه کنید.
مرحله هفتم
آرد را در سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و به آرامی با لیسک یا همزن دستی مخلوط کنید. دقت کنید که آرد را در حد مخلوط شدن و به صورت دورانی هم بزنید تا پف سفیدهها از بین نرود.
مرحله هشتم
مایه کیک را داخل قالب بریزید و آن را در توستر قرار دهید. صبر کنید تا کیک به طور کامل پف کند و روی آن طلایی شود. سپس المنتهای بالایی توستر را خاموش کنید. اگر توستر شما امکان خاموش کردن المنتهای بالایی را ندارد، پس از پف کردن کیک، قالب را خارج کنید، روی آن را با فویل بپوشانید و دوباره داخل توستر قرار دهید. همچنین میتوانید یک ظرف آب داخل توستر قرار دهید تا کیک خشک نشود.
مرحله نهم
بعد از گذشت 40 تا 45 دقیقه، پخت کیک را با فرو کردن یک خلال دندان در وسط آن امتحان کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون بیاید، کیک پخته شده است.
مرحله دهم
کیک را به آرامی از قالب جدا کنید و اجازه دهید خنک شود. سپس میتوانید به دلخواه خودتان آن را تزیین و سرو کنید.
نکات
- برای پخت کیک در توستر، از قالبهای مخصوص توستر یا قالبهای فلزی با قطر کم استفاده کنید.
- اگر از قالبهای پیرکس یا شیشهای استفاده میکنید، دمای توستر را 10 درجه سانتیگراد کمتر تنظیم کنید.
- به هیچ وجه درِ توستر را در حین پخت کیک باز نکنید، زیرا پف کیک از بین میرود.
- پس از پخت کیک، 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا از حرارت توستر بیفتد و سپس آن را از قالب خارج کنید.
با رعایت این نکات ساده، میتوانید یک کیک ساده و خوشمزه در توستر تهیه کنید و از طعم دلچسب آن لذت ببرید.
source