ما در این مطلب، طرز تهیه نان زنجبیلی تابه ای بدون نیاز به فر را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید به راحتی این نان خوشمزه را در منزل خود تهیه کرده و از آن به عنوان یک عصرانه گرم و دلچسب لذت ببرید.
مواد لازم
- آرد سفید: ۲ لیوان
- ماست شیرین: ۱ و ۱/۳ لیوان
- شکر: ۱/۲ لیوان
- پودر زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- روغن: ۱/۴ لیوان
- بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
-
مخلوط کردن مواد اولیه
- ۱ و ۱/۳ لیوان ماست شیرین را با نصف لیوان شکر مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا شکر حل شود.
- سپس پودر زنجبیل، زردچوبه و ۱/۴ لیوان روغن را به مخلوط ماست و شکر اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
-
آماده کردن خمیر
- در این مرحله، ۲ لیوان آرد را به همراه ۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر الک کرده و به تدریج به مخلوط مواد اولیه اضافه کنید.
- با قاشق یا دست مواد را به آرامی مخلوط کنید تا خمیری چسبنده و سبک به دست آید.
- نیازی به ورز دادن زیاد خمیر نیست.
-
پخت نان
- تابه یا قابلمه ای با قطر ۲۰ سانتی متر را به خوبی چرب کنید.
- خمیر را داخل تابه ریخته و با قاشق چرب شده سطح آن را صاف کنید.
- روی نان را با مخلوط زعفران و زرده تخم مرغ رومال کنید.
- برای تزیین نان میتوانید از خلال بادام، کنجد و سیاه دانه استفاده کنید.
-
دم کردن نان
- دم کن را روی تابه گذاشته و آن را روی شعله پخش کن که از قبل گرم شده قرار دهید.
- حدود 30 تا 40 دقیقه نان را دم کنید.
- نکته: اگر از ماهیتابه دو طرفه استفاده میکنید، حتما واشر آن را خارج کرده و نان را بدون واشر دم کنید.
-
بررسی پخت نان
- بعد از اینکه نان کمی سفت شد، با خلال دندان یا سیخ چوبی پخت داخل نان را چک کنید.
- اگر نان پخته بود، آن را از تابه خارج کرده و بگذارید کمی خنک شود.
- سپس نان را به دلخواه برش زده و از آن به عنوان عصرانهای گرم و دلچسب در کنار چای یا قهوه لذت ببرید.
نکات تکمیلی
- میتوانید به جای زعفران از پودر گل محمدی یا پودر زرده تخم مرغ برای رومال کردن نان استفاده کنید.
- همچنین میتوانید از خلال پسته، گردو یا نارگیل رنده شده برای تزیین نان استفاده کنید.
- برای طعم قویتر زنجبیلی، میتوانید مقدار پودر زنجبیل را تا ۲ قاشق چایخوری افزایش دهید.
- نان زنجبیلی تابه ای را میتوانید به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
امیدواریم از این دستور تهیه نان زنجبیلی تابه ای لذت ببرید و این نان خوشمزه را در منزل خود تهیه کرده و از آن به عنوان عصرانهای گرم و دلچسب در کنار خانواده و دوستان خود میل کنید.
source