به‌نظر می‌رسد اعلام رقم بیش‌از 3میلیون ثبت‌نام‌کننده و اظهارات مدیران جدید دولت به نوعی زمینه‌سازی برای آزادسازی قیمت‌ها باشد.

به اعتقاد من این آخرین پیش‌فروش و واگذاری خودرو در قالب سامانه است و اعلام این اعداد و اظهارات مقامات در راستای زمینهسازی برای آزاد کردن قیمت‌ها و حذف سامانه فروش خودرو است.

مدیران دولت جدید بر این عقیده هستند که قیمت‌گذاری دستوری و عرضه خودرو به صورت فعلی پاسخگوی نیاز بازار نیست؛ یعنی سیاستگزاری‌های ۳سال اخیر و ایجاد سامانه فایده‌ای نداشته است و برعکس باعث ایجاد رانت و بازار کاذب شده و عملا امروز خودرو به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است.

به اعتقاد من ظرف روزهای آینده قیمت خودرو آزاد خواهد شد و فاصله قیمت کارخانه و بازار کمتر خواهد شد. اگر ایران‌خودرو و سایپا محصولات خود را به قیمتی عرضه کنند که حداقل ضرر نکنند، توان تولید آنها افزایش خواهد یافت و در میان‌مدت یعنی در بازه زمانی بیش‌از یک‌سال نرخ کارخانه با قیمت بازار یکی خواهد شد.

سیستم فعلی واردات یک سیستم بینظم و غیرمدیریتی است همین امر سبب شده است یک برند توسط ۱۰ شرکت وارد شود. ازسوی‌دیگر شرکت‌هایی که سابقه‌ای ندارند و مشخص نیست که بتوانند سایر خدمات خودرو را تامین کنند نیز مجوز واردات می‌گیرند؛ نبود نظم و مدیریت در این حوزه سبب شده است که عملا واردات خودرو تاثیری در تنظیم بازار نداشته باشد.

ممنوعیت واردات در سال‌های اخیر سبب شد تقاضا انباشته شود. همچنین محدودیت‌های اعمال‌شده برای واردات نیز موجب شد خودروهای وارداتی به لحاظ فنی، آپشنال و ظاهر موردپسند مشتریان نباشند.

با وضعیت فعلی تحریم‌ها و بدون محدودیت ارزی در بهترین حالت توانایی واردات سالانه ۴۰ هزار خودرو را داریم درحالی که نیاز بازار ۶۰ تا ۷۰هزار خودرو است.

سال گذشته در همین موقع نزدیک هزار خودرو به کشور وارد شده بود درحالی‌که طی ۵ماهه امسال ۱۳هزار خودرو وارد شده همین امر باعث می‌شود تویوتا کمری که سال گذشته ۴.۵میلیارد بود امروز ۲.۵میلیارد قیمت داشته باشد.

source

توسط elmikhabari.ir