مواد لازم
-
گوشت:
- 500 گرم گوشت گوساله (راسته یا سردست)
- 500 گرم گوشت گوسفندی (دنده یا استخوانی)
-
حبوبات:
- 2 پیمانه برنج نیمدانه
- 2 پیمانه بلغور گندم
- 1 پیمانه لوبیا چیتی
- 1 پیمانه نخود
- 1/2 پیمانه لوبیا سفید
- 1/2 پیمانه عدس
- 1/2 پیمانه ماش
-
سایر مواد:
- 2 عدد پیاز بزرگ
- 1 قاشق غذاخوری دارچین
- 1 قاشق چایخوری زنجبیل
- 1/2 قاشق چایخوری جوز هندی
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
مراحل تهیه
- آمادهسازی حبوبات: خیساندن حبوبات از شب قبل برای کاهش نفخ
- پخت گوشت: پخت گوشتها به همراه پیاز تا نرم شدن کامل
- پخت حبوبات و بلغور: پخت جداگانه حبوبات و بلغور تا نرم شدن کامل
- پخت برنج: پخت برنج نیمدانه تا حالت شفته
- مخلوط کردن مواد: ترکیب گوشت پخته، حبوبات پخته، بلغور و برنج
- افزودن ادویهها: اضافه کردن ادویهها برای طعمدار کردن شله
- پخت نهایی: پخت شله با حرارت ملایم به مدت ۴ تا ۵ ساعت با هم زدن مداوم
نکات مهم
- همراهی با قیمه شله: سرو سنتی شله مشهدی به همراه قیمه شله
- غذایی مقوی و مغذی: به دلیل ترکیبات متنوع، شله مشهدی بسیار مقوی است
- مناسب برای مجالس خاص: تهیه شله مشهدی برای مراسم مذهبی و مهمانیها
نکته: برای تزیین شله میتوانید از پیاز داغ، کشک و نعناع خشک استفاده کنید.
سخن آخر: شله مشهدی، نماد سنت و اصالت ایرانی است. با تهیه این غذای خوشمزه در منزل، میتوانید از طعم بینظیر آن لذت ببرید و میهمانان خود را شگفتزده کنید.
source