کلاس یوس

نیمه اول سال 2021، «نبوغ» (Ingenuity) ناسا اولین هلیکوپتر ساخت بشر بود که در مریخ پرواز کرد. این بالگرد ثابت کرد پرواز روشی بسیار کارآمد برای بررسی سیاره‌های دیگر است. اکنون آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) ناسا از کانسپت جدید هلیکوپتر خود با نام «هلیکوپتر مریخ» یا Mars Chopper رونمایی کرده است.

براساس اعلام ناسا، هلیکوپتر جدید تقریباً به اندازه یک خودرو شاسی‌بلند خواهد بود که 6 روتور با 6 تیغه دارد. می‌توان از «مارس چاپر» برای حمل محموله‌های علمی به بزرگی 5 کیلوگرم تا 3 کیلومتر در هر روز مریخی استفاده کرد. دانشمندان می‌توانند از این هلیکوپتر برای بررسی سریع بخش‌های صعب‌العبور مریخ بهره ببرند؛ چراکه برخی مناطق مریخ را نمی‌توان با مریخ‌نوردها طی کرد.

طراحی جدید هلیکوپتر مریخ ناسا

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}

توسعه هلیکوپتر برای پرواز در مریخ چالش‌های مختلفی دارد؛ غلظت جو مریخ کمتر از یک درصد جو زمین است؛ یعنی تیغه‌های هلیکوپتر باید سریع‌تر کار کنند تا بتوانند ارتفاع بگیرند. همچنین گردوغبار سطح مریخ می‌تواند بر عملکرد هلیکوپتر تأثیر بگذارد ولی هلیکوپتر نبوغ توانست بر این چالش‌ها غلبه کند. اکنون ناسا از کانسپت نسل بعدی بالگرد خود پرده برداشت.

هلیکوپتر مریخ ناسا

همان‌طور که در رندر بالا می‌بینید، مارس چاپر 6 تیغه دارد که کوچک‌تر از تیغه‌های نبوغ هستند اما درمجموع می‌توانند قدرت بیشتری تولید کنند. این هلیکوپتر برای پرواز در مریخ طراحی شده است اما می‌تواند سیاره‌های دیگر با سطح جامد را نیز کاوش کند.

نبوغ راه را برای ساخت هلیکوپترهای بیشتر هموار کرده است و اکنون انتظار می‌رود با مارس چاپر اطلاعات بیشتری درباره سیاره سرخ به دست بیاوریم. ناسا تقریباً یک سال پیش اعلام کرد هلیکوپتر نبوغ پس از 3 سال فعالیت در مریخ به کارش پایان داده است. به گفته ناسا، یکی از تیغه‌های روتور فیبرکربن نبوغ پس از فرود آسیب دیده و دیگر قادر به پرواز نیست.

source

توسط elmikhabari.ir