با توجه به بخشنامه دیپلم مجدد نظام جدید ۱۴۰۳، چنانچه پس از دریافت دیپلم خود، بنا به هر دلیلی علاقهمند به اخذ مدرک دیپلم در رشتهی دیگری هستید، می توانید با استفاده از موارد و شرایط ذکر شده برای آن اقدام نمایید.
با توجه به ماده ۷۹ آییننامه آموزشی دوره متوسطه به روش نیم سالی واحدی، (بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلبان آزاد داخل کشور) داوطلبانی که دارای مدرک دیپلم نظام جدید یا نظام قدیم هستند، می توانند به روش های زیر اقدام نمایند.
در صورت علاقه با مراجعه به ادارات آموزش و پرورش شهرستان خود و یا منطقه و ناحیه تحصیل میتوانید جهت دریافت دیپلم مجدد در رشته غیرمتناظر در شاخه های نظری یا کاردانش، به صورت داوطلب آزاد، اقدام نمایید.
بخشنامه دیپلم مجدد نظام جدید ۱۴۰۳
درصورت درخواست برای دیپلم مجدد ( دریافت معدل کتبی دیپلم ) در رشته غیرمتناظر نظام جدید آموزشی، فارغ التحصیلان نظامهای قدیم شش ساله، چهارساله، ترمی-واحدی و سالی-واحدی، می بایست در آزمون تمامی دروس پایه دوازدهم شرکت کنند.
شرایط دریافت دیپلم مجدد ۱۴۰۳
شرایط دیپلم مجدد به این صورت است که بنابر گفتههای مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش ( سایت آموزش و پرورش ترمیم معدل ) با توجه به تمدید نظام آموزشی (۱+۳) در سال تحصیلی جاری (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) دانشآموزان مذکور در صورت تمایل میتوانند با دانستن اینکه نظام سالی واحدی چیست؟ دیپلم مجدد خود را در رشته غیرمتناظر در نظام سالی واحدی نیز دریافت کنند.
در گذشته نیز امکان دریافت دیپلم دوم فراهم بوده است اما از آنجا که سال گذشته اولین سال استقرار پایه دوازدهم بود، دستورالعمل گرفتن دیپلم مجدد تغییر کرده است. دانش آموزانی که قصد دارند در سال ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ کنکور بدهند، میدانند که دو شیوه سنجش برای نظام جدید و نظام قدیم وجود دارد و حتی دانش آموزی که در نظام قدیم درس خوانده باشد میتواند پایه دوزادهم را بگذراند و کنکور نظام جدید بدهد.
دیپلم مجدد در همان رشته
در آغاز مهرماه و در راستای اجرای تبصره «۱» بند «د» از بخش سایر موارد بخشنامه یازدهم خرداد ماه سال ۹۹ موضوع «شیوه نامه تطبیق کارنامه های دوره های مختلف تحصیلی با دروس دوره های اول و دوم متوسطه نظام جدید آموزشی» ابلاغ شد. تبصره «۳» بند «۲» مصوبه بیست و هشتمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، در نوزدهم خرداد ماه امسال موضوع «نحوه ادامه تحصیل طلاب حوزههای علمیه در ساختار جدید آموزشی»، فرایند تطبیق کارنامههای تحصیلی دانش آموزان نظام های مختلف آموزشی و طلاب حوزه های علمیه با دروس دوره دوم آموزش متوسطه در ساختار نظام جدید آموزشی جهت اجرا به ادارات کل آموزش و پرورش ابلاغ شد.
در مقدمه این شیوه نامه آمده است: در اجرای تبصره ۱، بند «د» از بخش سایر موارد بخشنامه شماره ۳۸۱۳۰ تاریخ ۱۱ خرداد ۹۸ با موضوع شیوه نامه تطبیق کارنامههای دورههای مختلف تحصیلی با دروس دورههای اول و دوم متوسطه نظام جدید آموزشی و تبصره ۳ بند ۲ مصوبه بیست و هشتمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، مورخ ۱۹ خرداد۹۹ با موضوع «نحوه ادامه تحصیل طلاب حوزه های علمیه در ساختار جدید آموزشی»، فرایند تطبیق کارنامه های تحصیلی دانش آموزان نظام های مختلف آموزشی و طلاب حوزه های علمیه با دروس دوره دوم آموزش متوسطه در ساختار نظام جدید آموزشی به شرح ذیل، اجرا میشود:
الف) تشکیل کارگروه در سطح ادارات آموزش وپرورش شهرستان / منطقه / ناحیه
به منظور بررسی صحت اسناد و مدارک ارائه شده از سوی متقاضیان تطبیق و تایید آن، کار گروهی متشکل از مدیر آموزش و پرورش شهرستان، منطقه یا ناحیه (رئیس کارگروه)، مسئول سنجش و ارزشیابی تحصیلی به عنوان تنظیم کننده تطبیق (دیر کارگروه)، مسئول آموزش دورههای تحصیلی مربوط (عضو)، مسئول حراست منطقه (عضو) و یکی از مدیران شاغل رسمی مدارس بزرگسالان به انتخاب رئیس منطقه (عضو) تشکیل میشود.
ب) تطبیق کارنامههای دورههای مختلف تحصیلی با دروس دورههای اول و دوم متوسطه نظام جدید آموزشی:
- متقاضی تطبیق و ادامه تحصیل در نظام جدید آموزشی، باید ضمن مراجعه به اداره آموزش و پرورش آخرین منطقه محل تحصیل، درخواست کتبی خود را به همراه مدارک تحصیلی نظام آموزشی پیشین، به کارشناسی سنجش و ارزشیابی تحصیلی ارائه دهد.
- مسئول سنجش و ارزشیابی تحصیلی باید درخواست کتبی و مدارک هویتی (تصاویر شناسنامه و کارت ملی) و تحصیلی (تصویر استعلام سوابق تحصیلی دانش آموزان انتقالی نظام های قدیم، تصویر تاییدشده ریز نمرات دستنویس دبیر، تصاویر دفاتر آمار و امتحانات و نمونه برگ ۲۵۷ امتحانات نهایی متقاضی تطبیق، که پس از مهر و امضای مدیر مدرسه از طریق اتوماسیون اداری به کارشناسی سنجش و ارزشیابی تحصیلی منطقه ارسال میشود) را جهت بررسی و تایید نهایی به کار گروه ارائه دهد.
- کار گروه مربوط پس از بررسی و تایید، اسناد و مدارک هویتی و تحصیلی متقاضی را مهر و امضا کند و جهت بارگذاری در سامانه جامع سنجش و انجام فرایند تطبیق به کارشناسی سنجش و ارزشیابی تحصیلی طبق راهنمای سامانه امین آموزش پرورش عودت دهد.
- کارشناس سنجش و ارزشیابی تحصیلی، مدارک متقاضی را پس از بررسی و تایید اعضای کار گروه، متناسب با نوع کارنامه و نظام آموزشی متقاضی در سامانه امین بارگذاری و پس از انجام عملیات تطبیق»، کارنامه تطبیق را در دو نسخه چاپ و پس از تایید و مهر و امضا، یک نسخه از آن را جهت ثبت نام و ادامه تحصیل به متقاضی تحویل دهد و نسخه دوم را همراه صورت جلسه مربوط صحافی و در کارشناسی سنجش و ارزشیابی تحصیلی منطقه بایگانی کند.
- متقاضی برای ادامه تحصیل به یکی از مدارس بزرگسالان، ایثارگران یا آموزش از راه دور مراجعه کند و با ارائه کارنامه تطبیق و مدارک قبلی خود، برابر آیین نامه آموزشی دوره دوم متوسطه شیوه نیمسال – واحدی مصوب دوازدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، ثبت نام و ادامه تحصیل دهد.
- کارنامه های تحصیلی دوره آموزش ابتدایی و دوره اول آموزش متوسطه تا زمان فراهم شدن شرایط انجام تطبیق به صورت سیستمی، در آخرین محل اخذ مدارک تحصیلی متقاضی، به شیوه دستی تطبیق داده میشود و متقاضیان میتوانند مطابق آیین نامه های ارزشیابی تحصیلی – تربیتی دوره مربوط، پس از انجام فرایند تطبیق در یکی از مدارس بزرگسالان، ایثارگران یا آموزش از راه دور یا به صورت داوطلب آزاد ثبت نام کنند و ادامه تحصیل دهند.
- فرایند اجرایی اخذ دیپلم مجدد در رشته غیر متناظر، مشابه فرایند فوق است؛ لذا متقاضیان اخذ دیپلم مجدد میتوانند مطابق ماده ۷۹ آیین نامه آموزشی دوره دوم متوسطه، شیوه نیم سالی – واحدی، بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلبان آزاد داخل کشور، مصوب دوازدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، مورخ ۱۳۹۶ صرفا به شیوه داوطلب آزاد، در مدارس بزرگسالان دولتی ثبت نام کنند و ادامه تحصیل دهند.
نحوه ادامه تحصیل طلاب در نظام جدید
طلاب حوزههای علمیه که با مدرک قبولی پایان دوره راهنمایی تحصیلی یا پایان دوره اول آموزش متوسطه، در حوزههای علمیه تحصیل کردهاند، میتوانند مطابق مصوبه بیست و هشتمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، مورخ ۱۳۹۹ پس از تطبیق کارنامه های تحصیلی خود با دروس دوره دوم متوسطه نظام جدید آموزشی، ادامه تحصیل دهند.
طلاب حوزه های علمیه متقاضی تطبیق باید در خواست کتبی خود را به همراه مدارک تحصیلی حوزوی و معرفی نامه کتبی از مراجع ذی صلاح (جامعه الزهرا (س)؛ مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان) به کارشناسی سنجش و ارزشیابی تحصیلی اداره آموزش و پرورش شهرستان، منطقه با ناحیه ای که مایل به ادامه تحصیل در آن هستند، ارائه و به شرح زیر ادامه تحصیل نمایند:
- طلاب حوزههای علمیه که حداقل سه پایه تحصیلی را در حوزههای علمیه با موفقیت گذرانده باشند، می توانند در پایه دوازدهم، یکی از رشته های ادبیات و علوم انسانی، یا علوم و معارف اسلامی، مطابق آیین نامه آموزشی دوره دوم متوسطه شیوه نیم سالی – واحدی، (بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلبان آزاد داخل کشور)، مصوب دوازدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، مورخ ۱۳۹۶ ثبت نام کنند و با آگاهی از زمان و نحوه دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ادامه تحصیل دهند و در نظر داشته باشند که معدل کل این دسته از متقاضیان بر اساس نمرات دروس نهایی و غیر نهایی پایه دوازدهم محاسبه می شود.
- طلاب حوزههای علمیه که کمتر از سه پایه تحصیلی در حوزه های علمیه تحصیل کرده باشند، میتوانند دروس حوزوی گذرانده شده خود را بر اساس جدول تطبیق دروس حوزوی با دروس نظام جدید آموزشی (جدول پیوست) موضوع نامه شماره ۶۴۶۱ مورخ ۱۳۹۶مرداد ماه ۹۹ سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، با دروس نظام جدید آموزشی تطبیق دهند و مطابق آیین نامه آموزشی دوره دوم متوسطه شیوه نیم سالی – واحدی (بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلبان آزاد داخل کشور)، مصوب دوازدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش، مورخ ۱۳۹۶ با ارائه کارنامه تطبیق در یکی از رشته های تحصیلی دوره دوم آموزش متوسطه در شاخه نظری یا شاخه کاردانش، ثبت نام کنند و ادامه تحصیل دهند.
همچنین گذراندن تمامی دروس شایستگی های فنی و غیر فنی رشته های مهارتی شاخه کاردانش برای طلاب متقاضی ادامه تحصیل در این شاخه تحصیلی، الزامی است. در نظر داشته باشید که متقاضی تطبیق باید هزینه انجام امور تطبیق را برابر تعرفه ای که از سوی شورای آموزش و پرورش استان تعیین شده است، پرداخت کند.
دیپلم مجدد در رشته متناظر
دیپلمههای نظام قدیم و یا آن ها که درخواست دیپلم مجدد در رشته غیرمتناظر (مانند شرکت در کنکور تجربی با دیپلم فنی ) دارند بر اساس آیین نامه مدارس بزرگسالان میتوانند با مراجعه به مدارس بزرگسالان در امتحانات پایه دوازدهم رشته مربوطه و دانستن زمان امتحانات دیپلم مجدد، در آن شرکت کنند، البته اگر دروس مشترکی وجود داشته باشد که طبق بخشنامه اعلامی، امکان تطبیق آن ها وجود دارد.
در متن بخشنامه ارسالی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، ضمن ارسال کارنامههای تطبیق متقاضیان اخذ دیپلم مجدد در رشته غیرمتناظر نظام جدید آموزشی(۳-۳-۳-۳) آماده است که « کارنامه قبولی پایه دوازدهم متقاضیان اخذ دیپلم مجدد در رشته غیرمتناظر شاخه کاردانش، معادل دروس عمومی، انتخابی، اختیاری، شایستگی پایه و کارورزی از آنان پذیرفته میشود و این افراد باید نسبت به ارائه گواهینامه دروس مهارتی (شایستگیهای فنی) و گذراندن دروس شایستگیهای غیرفنی رشته موردنظر و نیز دروس تعلیمات دینی ۳ (دینی،اخلاق و قرآن ۳) و (عربی، زبان، قرآن۳) در یکی از رشتههای مهارتی شاخه کاردانش، اقدام کرده و در صورت کسب نمره قبولی «دیپلم با معدل در رشتههای مهارتی» دریافت کنند.
فارغالتحصیلان نظام جدید آموزشی (ساختار ۳-۳-۳-۳) ، چنانچه متقاضی اخذ دیپلم مجدد در رشته غیرمتناظر با دیپلم قبلی خود باشند، الزامی به انتخاب مجدد درس یا دروسی که قبلا نمره قبولی در آن کسب کردهاند، ندارند و در صورت تمایل، نمرات این دروس از آنان پذیرفته شده و کارنامه تحصیلی جدید آنها ثبت خواهد شد.
زمان ثبت نام دیپلم مجدد
زمان ثبتنام برای گرفتن دیپلم مجدد در رشته تجربی و سایر رشتهها در سال ۱۴۰۳ به طور معمول از اوایل مهرماه آغاز میشود و تا اواخر آبان ماه نیز ادامه دارد. متقاضیان باید در این بازه زمانی به ادارات آموزش و پرورش مراجعه کرده و مدارک لازم را ارائه دهند. این فرایند به داوطلبان کمک میکند که با گذراندن دروس مورد نیاز و شرکت در امتحانات نهایی، دیپلم جدید خود را دریافت کنند. توصیه میشود که ثبتنام در اسرع وقت انجام شود تا از بروز مشکلات احتمالی در آخرین روزها جلوگیری گردد.
جمع بندی
شرایط گرفتن دیپلم مجدد در سال ۱۴۰۳ شامل امکان دریافت دیپلم در رشتههای غیرمتناظر برای فارغالتحصیلان نظام قدیم و جدید است. متقاضیان باید به ادارات آموزش و پرورش مراجعه کرده و دروس خود را با نظام جدید تطبیق دهند، همچنین شرکت در امتحانات پایه دوازدهم ضروری است. این روند باید در زمان ثبتنام و با همراه داشتن مدارک مورد نیاز انجام شود.
چنانچه پس از خواندن این مقاله، مجددا سوال یا ابهامی در خصوص بخشنامه دیپلم مجدد نظام جدید ۱۴۰۳ + رشته متناظر برای شما عزیزان پیش آمد، می توانید پاسخ سوالات خود را از طریق مشاوره با کارشناسان مجرب ایران تحصیل دریافت نمایید.
“جهت دانلود pdf مقاله شرایط گرفتن دیپلم مجدد کلیک کنید.”
دیپلم مجدد چیست؟
دیپلم مجدد مدرکی است که به افرادی که از قبل دیپلم گرفتهاند، اجازه میدهد در رشتهای غیر از رشته قبلی خود دیپلم بگیرند.
آیا میتوانم فقط برخی از دروس را امتحان دهم؟
بله، شما میتوانید در یک نوبت همه دروس یا تنها دروس خاصی که مد نظر دارید را امتحان دهید.
مدارک لازم برای ثبتنام دیپلم مجدد چه مدارکی هستند؟
این مدارک شامل شناسنامه، کارت ملی و کارنامه تحصیلی قبلی است.
آیا میتوان در رشتههای فنی حرفهای نیز دیپلم گرفت؟
بله، امکان اخذ دیپلم فنی حرفهای نیز وجود دارد اما شرایط خاصی دارد که باید رعایت شود.
source