• مرحله اول: آماده‌سازی حبوبات


    • حبوبات (لوبیا سفید، لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا قرمز، نخود و گندم) را پاک کرده و بشویید.
    • برای گرفتن نفخ حبوبات، آن‌ها را در قابلمه‌ای ریخته و با آب بپوشانید.
    • اجازه دهید حبوبات به مدت یک شب تا صبح خیس بخورند و در این مدت، ۲ تا ۳ بار آب آن‌ها را عوض کنید.
    • ماش را جداگانه خیس کنید، زیرا زودتر از سایر حبوبات می‌پزد.

  • مرحله دوم: پختن حبوبات


    • حبوبات خیس خورده را آبکش کرده و در قابلمه بریزید.
    • مقداری آب اضافه کنید تا ۲ تا ۳ بند انگشت روی آن‌ها را بپوشاند.
    • قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید حبوبات به مدت ۱ ساعت بپزند.
    • در این فاصله، برنج و عدس را نیز جداگانه خیس کرده و بپزید.

  • مرحله سوم: پختن قلم و گوشت


    • یکی از پیازها را پوست گرفته و درشت خرد کنید.
    • در قابلمه بزرگی، پیاز، قلم‌ها و گوشت را بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
    • زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت طعم ادویه بگیرد.
    • آب اضافه کنید تا گوشت و قلم‌ها را بپوشاند، سپس اجازه دهید بپزند تا نرم شوند.

  • مرحله چهارم: مخلوط کردن گوشت و حبوبات


    • پس از پخت گوشت، استخوان‌های قلم را خارج کرده و گوشت را با گوشت‌کوب دستی بکوبید تا له شود.
    • گوشت کوبیده شده و حبوبات پخته را با هم مخلوط کنید.

  • مرحله پنجم: اضافه کردن عدس، برنج و سبزی آش


    • عدس و برنج پخته را به آش اضافه کنید.
    • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) و ترخون و مرزه خرد شده را نیز اضافه کنید.
    • در این مرحله درب قابلمه آش را باز بگذارید تا آش تیره نشود.

  • مرحله ششم: تهیه پیاز داغ و نعناع داغ


    • پیاز داغ و نعناع داغ را برای تزیین آماده کنید.

  • مرحله هفتم: پختن نهایی آش


    • پس از پخت کامل مواد و جا افتادن آش، نمک را اضافه کنید.
    • حبوبات را با گوشت‌کوب بکوبید تا آش غلیظ و کشدار شود.

  • مرحله آخر: تزیین و سرو


    • آش را در ظرف سرو ریخته و با پیاز داغ، نعناع داغ و کشک تزیین کنید.

  • source

    توسط elmikhabari.ir