مواد لازم
برای مزهدار کردن مرغ
- مرغ: ۷۵۰ گرم (با استخوان یا بدون استخوان)
- نمک: به مقدار کافی
- پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر زیره: ۱ قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
- گرم ماسالا: ۲ قاشق چایخوری
- ماست ساده: ۱ پیمانه
- سیر و زنجبیل رنده شده: ۱ قاشق غذاخوری
- گشنیز و نعنای تازه خرد شده: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز داغ چیپسی بدون روغن: ۳ قاشق غذاخوری
- چیلی سبز خرد شده: ۲ تا ۳ عدد (بسته به ذائقه)
برای برنج
- برنج: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار کافی
- هل سیاه: ۱ دانه (اختیاری)
- برگ بو: ۱ عدد (اختیاری)
- بادیان ستارهای: ۱ دانه (اختیاری)
- هل سبز: ۳ عدد
- میخک: ۳ عدد
- چوب دارچین: ۱ تکه
مواد لازم برای دم کردن
- روغن حیوانی: به مقدار کافی
- گوجه فرنگی خرد شده: ۱ عدد
- پیاز داغ: به مقدار لازم
- گشنیز و نعنای تازه: به مقدار لازم
- زعفران دم کرده: مقداری (حل شده در ۱/۲ استکان شیر)
مراحل مزهدار کردن مرغ
تمام مواد لازم برای مزهدار کردن مرغ را با هم مخلوط کنید و مرغ را به آن اضافه کنید. سپس، مخلوط مرغ را حداقل به مدت دو ساعت و حداکثر تا یک شب در یخچال استراحت دهید تا طعمها به خوبی به خورد مرغ بروند.
آمادهسازی برنج معطر
برای تهیه برنج بیریانی، ابتدا آب کافی برای آبکش کردن برنج را روی حرارت قرار دهید. برای معطر کردن برنج، میتوانید هل سیاه، برگ بو، بادیان ستارهای، هل سبز، میخک و چوب دارچین را به آب اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج از قبل خیس خورده را همراه با نمک به آب اضافه کرده و به شیوه معمول آبکش کنید.
پخت بیریانی لذیذ
در ظرف مورد نظر برای پخت، کمی روغن حیوانی بریزید و مرغ مزهدار شده را اضافه کنید. روی مرغها یک عدد گوجه فرنگی خرد شده بریزید. سپس برنج آبکش شده را روی مرغ و گوجه فرنگی پخش کنید. بهتر است لایه برنج خیلی ضخیم نباشد.
سطح برنج را با پیاز داغ و گشنیز و نعنای تازه بپوشانید. مقدار کافی روغن حیوانی روی برنج بریزید و در نهایت، مقداری زعفران که در نصف استکان شیر حل کردهاید، روی بیریانی بریزید. ظرف را روی شعله بسیار ملایم قرار دهید و اجازه دهید بیریانی دم بکشد.
نکات مهم
- اگر کنترل شعله برایتان دشوار است، حتماً از شعله پخشکن استفاده کنید تا مرغها نسوزند.
- میزان فلفل دستور را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
- برای تهیه بیریانی فوری، پیشنهاد میشود از مرغ بدون استخوان استفاده کنید که مدت پخت کمتری نیاز دارد.
- این بیریانی را میتوانید به سبک پلوهای مخلوط ایرانی، لایهلایه درست کنید و در هر لایه پیاز داغ و سبزی تازه بریزید. همچنین میتوانید کف ظرف ته دیگ بگذارید و مایه بیریانی را تا نیمپز شدن مرغها تفت دهید.
نوش جان!
source