انواع کیف پول های ارز دیجیتال
اگر بخواهیم کیف پولهای ارز دیجیتال را در دو دستهبندی مهم تقسیم کنیم، دو گروه اساسی وجود دارد:
- کیف پولهای نرم افزاری
- کیف پولهای سخت افزاری
کلید عمومی و خصوصی در کیف پولهای ارز دیجیتال
فارغ از نوع کیف پول (سخت افزاری یا نرم افزاری) دو مفهوم مهم در آن وجود دارد:
- کلید عمومی؛
- کلید خصوصی.
برای درک بهتر این موضوع نیاز به ارائه مثالی است. فرض کنید یک کارت بانکی در اختیار دارید. این کارت بانکی دارای یک شماره است که شما میتوانید آن را با عموم افراد به اشتراک بگذارید تا به حساب شما پول واریز کنند. همین کارت بانکی دارای یک رمز ۴ رقمی است که برای استفاده از خدمات آن نیاز است این رمز را به دستگاههای خود پرداز یا کارتخوان ارائه کنید و شما این رمز را به کسی نمیدهید چون اگر کسی به رمز کارت شما دسترسی داشته باشد میتواند حساب شما را خالی کند.
این موضوعات گفته شده را در گوشه ذهن خود نگه دارید، کلید عمومی به منزله شماره کارتی است که شما به افراد دیگر میدهید و در دسترس عموم است و رمز کارت شما در جایگاه کلید خصوصی که به غیر از شما کسی نباید به آن دسترسی داشته باشد.
کیف پول نرم افزاری چیست؟
کیف پولهای نرمافزاری (Software Wallets) یکی از رایجترین و در دسترسترین نوع کیف پولهای کریپتویی محسوب میشوند. این کیف پولها به صورت اپلیکیشن، نرمافزار دسکتاپ یا افزونه مرورگر ارائه شده و برای سیستمعاملهای مختلف مانند Android، iOS، Windows و macOS در دسترس هستند. همچنین برخی از آنها به صورت تحت وب کار میکنند و فقط با مرورگر قابل استفاده هستند.
کیف پول سخت افزاری چیست؟
کیف پولهای سختافزاری (Hardware Wallets) نوعی از کیف پولهای ارز دیجیتال هستند که کلید خصوصی شما را به شکل آفلاین و بدون اینترنت در یک دستگاه فیزیکی نگهداری میکنند. این نوع کیف پولها در دسته کیف پولهای سرد (Cold Wallets) قرار دارند؛ زیرا برخلاف کیف پولهای نرمافزاری، برای عملکرد اصلی خود نیازی به اتصال دائم به اینترنت ندارند.
کیف پول نرم افزاری یا سخت افزاری؟
کیف پولهای نرمافزاری معمولاً به دو دسته کیف پولهای گرم (که همیشه به اینترنت متصل هستند) و کیف پولهای سرد (آفلاین) تقسیم میشوند. کیف پولهای گرم راحتی بیشتری برای تراکنشهای روزمره دارند اما نسبت به کیف پولهای سرد سطح امنیت پایینتری دارند. از جمله کیف پولهای نرمافزاری محبوب میتوان به MetaMask، Trust Wallet و Exodus اشاره کرد.
بهترین کیف پول ارز دیجیتال
شاید نتوان با قطعیت در مورد بهترین کیف پول ارز دیجیتال اظهار نظر کرد، اما مواردی وجود دارد که قبل از انتخاب یک کیف پول میتوانید آنان را بررسی کنید تا انتخاب بهتری در این مورد داشته باشید. در اینجا به بررسی برخی شاخصهای یک کیف پول ارز دیجیتال مناسب خواهیم پرداخت.
- امنیت و سابقه فعالیت؛
- تعداد رمزارزهای قابل پشتیبانی؛
- رابط کاربری؛
- امکان استفاده از برنامههای غیرمتمرکز (dApps).
بهترین و معتبرترین کیف پول ارز دیجیتال
در حال حاضر، کیف پولهای متعددی در بازار وجود دارند؛ اما برخی از آنها به دلیل امنیت، قابلیتها و پشتیبانی از ارزهای مختلف، محبوبتر هستند. Trust Wallet و MetaMask دو گزینه پرکاربرد برای موبایل و تعامل با اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (DApps) هستند. اگر به دنبال کیف پول چند منظوره با رابط کاربری جذاب و پشتیبانی از صدها ارز هستید، Exodus انتخاب مناسبیست.
بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای ویندوز
اگر از ویندوز استفاده میکنید و میخواهید کیف پولی روی دسکتاپ داشته باشید، گزینههای مطمئن زیادی در دسترس است. کیف پول اکسودوس با رابط کاربری زیبا، پشتیبانی از بسیاری از رمزارزها، و امکان تبدیل داخلی، گزینهای محبوب بین کاربران ویندوزی است. Electrum نیز برای کسانی که فقط با بیت کوین کار میکنند، یکی از سریعترین و سبکترین گزینههاست. Atomic Wallet هم با امکانات پیشرفتهتر مانند استیکینگ و تبادل داخلی، یک کیف پول کامل برای کاربران ویندوز محسوب میشود.
بهترین کیف پول ارز دیجیتال نرم افزاری
در دسته نرمافزاریها، Trust Wallet، MetaMask، و Exodus از معتبرترین گزینهها هستند. Trust Wallet برای موبایل طراحی شده و از توکنهای بسیاری از جمله ERC20، BEP20 و شبکههای دیگر پشتیبانی میکند. MetaMask بیشتر برای کاربران مرورگر کروم و ارتباط با اپلیکیشنهای غیرمتمرکز کاربرد دارد. Exodus هم به دلیل طراحی کاربرپسند، نسخههای ویندوز، مک و موبایل، و قابلیت مبادله داخلی، یکی از محبوبترینهاست.
محبوبترین کیف پولهای ارز دیجیتال
در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از کیف پولهای سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارند. اما باید توجه داشته باشید همه این موارد ایمن نبوده و توانایی حفاظت از دارایی کاربران در برابر تهدیدات موجود را ندارند. برخی از محبوبترین کیف پولها موجود عبارتند از:
- کیف پول نرم افزاری تراست ولت (Trust Wallet)
- کیف پول نرم افزاری متاماسک (Metamask)
- کیف پول نرم افزاری کوینومی (Coinomi)
- کیف پول نرم افزاری اکسودوس (Exodus)
- کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
منبع: بالینکس : https://www.balinex.com/mag/what-is-wallet/
source